Igaunijas Lielās balvas izcīņu auto un moto šosejā 10.-11.augustā Pērnavā

Jau no 10. līdz 11.augustam Porche Ring trasē, Pērnavā tiks aizvadītas Feltcar Igaunijas Lielās balvas auto un moto sacīkstes, lielākās auto un moto šosejas sacensības mūsu reģionā.

Sacensībās piedalīsies vairāk nekā 140 auto un moto braucēji, kas pārstāvēs pavisam septiņas dažādas valstis.

Autosacīkšu klasēs tiks aizvadīts Somijas Touring Car čempionāta posms un Igaunijas kausa izcīņa, savukārt motociklu klasēs tiks aizvadīts Igaunijas un Latvijas čempionāta posms.

“Ir sagaidāms, ka motociklu klasē brauks Igaunijas top pilots Hannes Soomer, kā arī vairāki citi ātri braucēji”,  atklāj Toivo Asmer, kurš iedibināja Igaunijas Lielās balvas izcīņas sacensības pirms desmit gadiem. “Igaunijas Lielās balvas sacensību laikā varēs redzēt arī vēsturiskās formulas. Vēsturisko formulu braucieniem šogad ir īpaša simboliska nozīme, jo Formula Estonia tika sagatavotas tieši Igaunijā. Tādejādi atzīmēsim dažādas autosporta jubilejas gan Igaunijā, gan pasaulē. Par skatītāju izklaidi, kā vienmēr būs padomāts ne tikai trasē, bet arī ārpus tās. Neiztrūkstoši sacensības papildinās bijušie F1 piloti no Somijas.”

Šogad Starptautiskā Automobiļu Federācija (FIA) atzīmē 120 gadu kopš tās dibināšanas un 100 gadu jubileja ir Igaunijas Automobiļu Klubam, kas bija Igaunijas Automobiļu Federācijas (EAL) priekšgājējs.

Arī šogad Igaunijā konstruētais superkārs Kalana ar pilotu Tõnis Vanasela centīsies pārspēt Porsche Ring trases rekordu 1.09,111, kur uzstādīja pagājušā gada Igaunijas Lielās balvas izcīņas laikā.

Sacensību dalībniekiem starti tiks doti sestdien un svētdien, 10. un 11. augustā, jau pl.10:00 no rīta.

Svinīgā sacensību atklāšana notiks 10.augustā pl.13:00.

 

Video

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *