Blūma/Eglīša ekipāža pirmajā dienā izstājas no Rokišķu rallija

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Lietuvas rallija čempionāta ceturtā posma “CBet Rally Rokiškis” pirmā diena neveiksmīga izvērsusies latviešu ekipāžām. Tehnisku problēmu dēļ divas no tām piedzīvojušas izstāšanos.

Emīls Blūms/Didzis Eglītis šonedēļ otro reizi izgāja uz starta ar “Samsonas Motorsport” komandas “Hyundai i20 Proto” automašīnu. Pirmajos trīs šodienas ātrumposmos sportisti bija ātrākie LARČ1 grupā, bet otrajā dopā pat ieņēma trešo vietu absolūtajā ieskaitē, neskatoties uz tehniski ļoti spēcīgu konkurenci. Septiņas ekipāžas šajā rallijā startē ar jaudīgajiem “Rally2” un R5 klases auto.

Pēc trim ātrumposmiem Blūma/Eglīša ekipāža bija piektajā vietā absolūti un jau par 15 sekundēm apsteidza tuvākos sekotājus LARČ1 vērtējumā. Tehniskas problēmas liedza turpināt cīņu. Cerība atgriezties trasē rīt.

Tāpat tehniska ķibele piemeklēja Reiņa Trūpa/Beates Klipas ekipāžu. Jau pašā sacensību ievadā neizturēja “Honda Civic Type-R” motors.

No mūsu ekipāžām sacensības turpina Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš ar “BMW M3 E46”. Kopējā ieskaitē pēc četriem ātrumposmiem viņi ieņem 34. pozīciju, bet LARČ7 vērtējumā ir piektie.

Uzvarot divos no četriem ātrumposmiem, līderis sacensībās ir Vlads Jurkevičs (“Škoda Fabia Rally2 evo”), kuram 21 sekundi atpaliek poļu pilots Jakubs Matulka (“Škoda Fabia Rally2 evo”). Trešajā vietā esošais Giedrjus Notkus (“Škoda Fabia R5”) seko vēl pēc pusotras sekundes, turpat aizmugurē arī Roks Steponavičs (“Škoda Fabia R5”).

Šovakar vēl jāaizvada viens ātrumposms, bet sestdien sekos pārējie desmit dopi.

Rezultāti pēc SS4:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *