WRC piloti atzinīgi novērtē ‘Tet Rally Latvia’ organizatoru veikumu

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Par pirmo reizi Latvijā notikušo pasaules rallija čempionāta posmu “Tet Rally Latvia” atzinīgus vārdus pauduši vadošie WRC piloti. Lai gan šobrīd nav zināms, kad sacensības atkal varētu atgriezties pasaules čempionātā, skaidrs, ka Raimondam Strokšam ar savu komandu noorganizēt šo pasākumu izdevies gandrīz nevainojami. Tāpat uzslavas saņēmuši līdzjutēji.

Atšiķrībā no citām WRC sacīkstēm, Latvijā bija daudz mazāk ātrumposmu, kas jāveic atkārtoti. Trīs ātrumposmi piektdien un četri ātrumposmi sestdien bija veicami tikai vienreiz. Čempionāta līderim Tjerī Noivilam, ņemot vērā neizdevīgo starta pozīciju, tas nozīmēja vairāk ceļu tīrīšanu no liekās grants kārtas un tikai astoto vietu finišā, tomēr “Hyundai” pilots sacensības kopumā novērtēja atzinīgi.

“Godīgi sakot, ātrumposmi bija diezgan jauki, braukšanu izbaudīju,” sacīja Noivils. “Pirmajā dienā man nebija priekšā iebrauktas trajektorijas, tāpēc varēju izmantot visu ceļu. Bija sajūta, ka visu laik braucu uz robežas, bet nevarēju skatīties uz rezultātu tabulu, jo tā bija nomācoša.”

Arī viņa komandas biedram Esapekam Lapi neizdevās parādīt augstvērtīgus rezultātus un izstāšanās jau pēc finiša, taču atsauksmes par pašu ralliju bija labas: “Neko daudz negatīvu nevaru pateikt. Rallijs jau kopš trases pierakstīšanas dienām bija labi noorganizēts. Milzum daudz cilvēku visur, bet vienalga nebija sastrēgumu, kas ir liels pluss no manas puses.”

“M-Sport Ford” komandas pilots Adriens Furmo veltīja atzinīgus vārdus gan ātrumposmiem, kas skatītājiem, kas Latvijas posmā spēja sevi parādīt īstu rallija fanu cienīgi.

“Tiešām labs rallijs,” teica Furmo. “Ātrumposmos bija daudz labāk nekā pierakstot trasi, kad uz ceļa bija pārāk daudz stabiņu utt. Bet beigās viss, manuprāt, bija tiešām labi un pareizi. Ātrumposmi bija interesanti. Domāju, ka dažas vietas, kur bija jābrauc ar gāzi grīdā, varētu izņemt, bet bija ātrumposmi, kas bija tiešām, tiešām aizraujoši. Redzējām, ka arī skatītāji bija lieliski. Tas bija patiešām labi. Tie jūsmoja par ikvienu braucēju. Viņiem tiešām patika šīs sacensības. Tāpēc uzskatu, ka šis bija patiesi labs rallijs.”

WRC2 klasē uzvarēja Olivers Solbergs, kurš pirms vairākiem gadiem šeit sāka savu rallista karjeru: “Fantastiski! Ir jauki atgriezties tur, kur uzsāku savu karjeru. Rallijs bija noorganizēts apbrīnojami. Jūs varat redzēt, cik burvīgi sanāk viss, ko viņi organizē. Tikai krustojumi ātrumposmos bija sūds, bet pārējais bija lieliski.”

“Toyota” pilots Elfins Evanss: “Domāju, bija daudz pozitīvā, vien dažas lietas, ko būtu jāpārskata. Kas attiecas uz organizatoriskajām lietām, priekš pirmās reizes viņi paveica neticamu darbu. Pat labāk nekā citi posmi, kas kalendārā ir pastāvīgi. Ieguldīta milzīga atdeve un tāpēc gribu organizatorus uzslavēt. Bet bija ļoti daudz līkumu, ko nedrīkstēja noīsināt, kas bija mazliet nedabiski. Žēl, ka bija tik daudz šādu līkumu. Ir normāli, ja ātrumposmā tādi ir daži, bet tik daudz, tas nav dabiski, nedaudz sabojā ceļu raksturu. Un tad vēl visas problēmas ar trases attīrīšanu pirmajos braucienos, kam, kā zinām, ir liels efekts. Taču šis nebija slikts rallijs, tas nu ir skaidrs.”

WRC kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *