Biķernieku trasē risināsies vēsturiskais pirmais ‘Tet Rally Latvia’ WRC ātrumposms

Foto: Tet Rally Latvia

Ceturtdien, 18. jūlijā, CSDD Biķernieku trasē, Rīgā, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posma Tet Rally Latvia īpašais, vēsturiski pirmais ātrumposms, turpmākajās dienās ekipāžām viesojoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā, Dienvidkurzemes novadā, kā arī rallija pilsētā Liepājā.

Biķernieku trases teritorija apmeklētājiem būs atvērta jau no plkst. 15.00, ļaujot iekārtoties sev ērtākajās sēdvietās tribīnēs vai atrodot iekārojamāko skatu vietu Raganas katlā. Tāpat darbosies Tet Rally Latvia partneru zona, kur iesaistīties kādās izklaidējošās aktivitātēs vai apmeklēt Sportland fanu atribūtikas veikalu. Klātesošajiem apmeklētājiem plkst. 16.00 būs iespēja piedalīties Rīgas Motormuzeja sagatavotajā Latvijas rallija vēstures viktorīnā, kuras trīs zinošākie dalībnieki saņems vienreizēju balvu – vizināšanas braucienu pa SSS1 Biķernieki Track ātrumposmu. Klātesošajiem skatītājiem no plkst. 17.00 uz Biķernieku trasē izvietotajiem ekrāniem būs iespējams vērot tiešraides translācijas no Rīgas Rātslaukumā notiekošās Tet Rally Latvia Atklāšanas ceremonijas.

Neilgi pirms SSS1 Biķernieki Track starta, plkst. 19.00, skatītājus sagaidīs īpaši saistoša un izklaidējoša “iesildīšanās” ar Latvijas autosporta zvaigžņu un leģendāru rallija automašīnu dalību – ātrumposmā izbrauks Audi S1 Quattro ar Ivaru Velmi / Andi Velmi, divi Mitsubishi Lancer Evo VI, kurus vadīs Andris Kulbergs / Edgars Zelderis un Alvis Fjodorovs / Uldis Fjodorovs, kā arī Subaru Impreza 555, Māra Dundas / Annijas Annas Vītiņas vadībā. Tikmēr Latvijas autosporta slavenības pārstāvēs divi rallijkrosa piloti – Reinis Nitišs, kurš trasē dosies ar Kena Bloka Ford Fiesta RX Supercar, bet viņa kolēģis rallijkrosa trasēs, Jānis Baumanis, startēs ar rallijkrosa Peugeot 208 Supercar automašīnu.

Tiklīdz šie auto būs veikuši ātrumposmu, pārbraucienu no Rātslaukuma pa Brīvības, Šmerļa un S.Eizenšteina ielu būs veikuši arī dalībnieki, lai startētu vēsturiski pirmajā (WRC) ātrumposmā Latvijā – aizraujošā un tajā pat laikā viltīgā Biķernieku trases pārbaudījumā divu apļu garumā, ekipāžām veicot kopumā 11,13 km garu distanci. Šis būs kārtīgs izaicinājums, ātrumposmam ietverot gan autošosejas trases un motoapļa daļas, gan rallijkrosa un kartingu trases, gan arī izveicīgu līkumu sekciju, kas izvietota spīdveja treka vidū.

Biķernieku trases ātrumposmā skatītājiem būs unikāla iespēja izvēlēties starp divām zonām, kurās vērot pasaules līmeņa rallija automašīnas un ekipāžas – tribīņu zona gar starta finiša taisni līdz pat Elkoņa līkumam, kā arī spīdveja stadiona tribīnes, kā arī kārtīga festivāla zona Raganas katlā, turklāt ātrumposma garums ļaus tā gaitā arī nomainīt skatīšanās pozīciju. Ātrumposms veidots ar īpašu starta secību, lai skatītāji klātienē katru no ekipāžām varētu redzēt vairākas reizes – asfalta seguma ātrumposmam kopumā notiekot divu stundu garumā.

Aicinām skatītājus izmantot unikālo Biķernieku trases atrašanās vietu pašā galvaspilsētā, lai uz ātrumposmu dotos ar pilsētas sabiedrisko transportu vai citiem mobilitātes rīkiem, kā velosipēdiem vai skrejriteņiem, jo satiksmes intensitāte rallija norises vietās tā laikā ir paredzama ļoti liela.

Svarīgi norādīt, ka skatītāju ērtībām pēc SSS1 Biķernieki Track ātrumposma noslēguma būs pieejami speciāli nodrošināti Rīgas Satiksme sabiedriskā transporta papildreisi, lai apmeklētāji ātri un viegli varētu doties prom no trases. Šie norīkotie autobusi savus pasažierus sagaidīs pieturvietā pie Rīgas Motormuzeja.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *