Mārtiņš Sesks Igaunijas ERC iekrāj pieredzi un gatavojas startam ‘Tet Rally Latvia’

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

No 5. līdz 7. jūlijam “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītā rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis piedalījās Eiropas Rallija čempionāta (ERC) ceturtajā posmā “Delfi Rally Estonia”, kas noritēja Dienvidigaunijā Tartu un Otepes apkārtnē. Latviešu ekipāža Igaunijas ralliju noslēdza 13. kopvērtējuma pozīcijā un jau pirmdien uzsāka sagatavošanos startam Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā “Tet rally Latvia”.

Latvijas ekipāža Igaunijas ERC startēja ar “Sports Racing technologies” sagatavoto “Toyota GR Yaris Rrally2” automašīnu Indijas riepu ražotāja komandas ”Team MRF Tyres” sastāvā. Sacensību sākumposmā liepājnieki turējās vadošo braucēju sešiniekā, taču viņus vajāja tehniskas problēmas – spiediena vārsta defekts, kas pastāvīgi liedza attīstīt maksimālo jaudu, noliekts ritenis un sacensību devītajā ātrumposmā uz akmens pārsista riepa. Tas Sesku un Franci sestdienas izskaņā atmeta uz kopvērtējuma 17. pozīciju.

Neskatoties uz to, svētdien, sacensību noslēdzošajā dienā, latvieši uzrādīja labu ātrumu, 13. ātrumposmā sasniedzot pat ceturto labāko rezultātu un noslēdzošajos četros ātrumposmos pakāpās par vairākām pozīcijām uz kopvērtējuma 13. vietu. “Šajās sacensības veiksme nebija mūsu sabiedrotā, bet joprojām ļāva iekrāt pieredzi un atziņas nākotnei. Rallijā no svara ir katrs nobraukts kilometrs, pat tad, ja tas nenes uzvaras gandarījumu,” sacīja Mārtiņš Sesks.

Igaunijas ERC posma izskaņā lieliska cīņa izvērtās starp divām spēcīgām igauņu pilotētām ekipāžām. Uzvaru izcīnīja Georgs Linnamā (“Toyota GR Yaris Rally2”) ar stūrmani Džeimsu Morganu, kuri ar nieka 2,2 sekundēm apsteidza Robertu Virvesu (“Škoda Fabia RS Rally2”) un viņa stūrmani Kreigu Drū.

Pirms starta Latvijas WRC posmā “Tet Rally Latvija” Mārtiņš Sesks un Renārs Francis savus atbalstītājus aicina uz tikšanos ceturtdien, 11. jūlijā pulksten 18:00, Rīgas Rātslaukumā, kur noritēs autogrāfu sesija un atbalstītāju iepazīstināšana ar sacensību auto, kā arī tiks dots simbolisks WRC posma starts. “Tet Rally Latvia” oficiālā atklāšanas ceremonija plānota 18. jūlijā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, un turpināsies ar pirmo ātrumposmu Biķernieku sporta kompleksā. Nākamās sacensību dienas skatītājus aicinās sekot ātrumposmiem, kas vedīs no Rīgas uz Tukumu, Talsiem, Kuldīgu un Liepāju.

Ekipāžas sportiskajām gaitām iespējams sekot sociālo tīklu kontos „X” @MSesks, „Facebook” @MartinsSesksRallying, „Instagram” @martins_sesks, mājaslapā www.martinssesks.com, kā arī sacensību tiešraidēs kanālā “Go3 Sport Latvia” un ERC un WRC oficiālajā platformā www.rally.tv.

Informāciju sagatavoja: 
Ieva Hmieļevska

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *