Tanaks piedzīvo smagu avāriju ‘Delfi Rally Estonia’

Foto: Twitter.com/VilleJarvinen11

WRC pilota Ota Tanaka ekipāža piedzīvojis smagu negadījumu “Delfi Rally Estonia” sacensībās, bet nopietnus savainojumus sportisti nav guvuši.

“Hyundai” komandas ekipāža startēja Igaunijas čempionāta ieskaitē, jo dalību pieteica ar “Rally1” klases auto, izmantojot šīs sacensības kā sagatavošanos pirms vēlāk Latvijā gaidāmā pasaules čempionāta posma.

Vakar notika pirmais ātrumposms, bet šodien otrajā dopā Tanaka mašīna pēc lēciena nenoturējās uz ceļa, kam sekoja smaga avārija. Spēkrats tika pamatīgi sabojāts, bet Tanaks un viņa stūrmanis Martins Jarveoja tikuši sveikā ar sasitumiem.

“Izskanēja viedoklis, ka mašīna sākusi savādi uzvesties,” komentē sacensību rīkotājs Urmo Āva. “Varbūt diferenciālis sagādāja kādu pārsteigumu. Stenogramma un ieņemtā trajektorija bija pareiza.”

Avārijas sākuma brīdi arī fiksējis kāds līdzjutējs.

“Delfi Rally Estonia” ietvaros tiek aizvadīti Igaunijas un Latvijas čempionātu posmi, kas noslēgsies jau šovakar, bet Eiropas čempionāta dalībnieki ralliju turpinās vēl arī rīt. Mārtiņš Sesks/Renārs Francis pēc pirmās dienas ieņēma 13. vietu, bet šodien, cīņu turpinot, pakāpušies augstāk.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *