Kādas tendences Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta kopvērtējumos?

Foto: Rallycross.lv

Pēc aizvadītā Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta trešā posma – pussezonas – vērojamas tendences klašu kopvērtējumos. Līderi veido interesantus godalgu komplektus.

Visiespaidīgāko komplektu izveidojis BMW RX 3000 klases līderis Kristaps Kronbergs, kurš mežonīgajā konkurencē pamanījies uzvarēt visos trīs līdz šim notikušajos posmos. Šis ir apbrīnojams rezultāts, ņemot vērā ne tikai lielo dalībnieku skaitu klasē, bet arī cīņu karstumu un viena otra nesaudzēšanu. Turklāt Kronbergam nav arī izteikta viena vai divu sekotāju, kas būtu uzskatāmi konkurenti, ar kuriem jādala pozīcijas: pārējie top-10 braucēji sezonas laikā var būt kā otrajā, tā desmitajā vietā. Respektīvi, sekotāji ir spēkos ļoti līdzīgi, atņemot viens otram punktus cīņā ar Kronbergu.

Pašlaik kopvērtējumā otrais ir Raivis Galviņš, kurš Lietuvā guva sezonas pirmo pjedestālu. Punktu izteiksmē viņš dala otro vietu ar Adrianu Apsīti, kuram arī otrā vieta pirmajā posmā Biķerniekos ir labākais sezonas rezultāts un vienīgais pjedestāls. Vēl vairāk – nevienam, izņemot Kronbergu, nav izdevies nokļūt uz pjedestāla vairāk kā vienu reizi. Un tas ievērojami izceļ līdera sezonas sniegumu un uzvaru sēriju.

Interesantu komplektu izveidojis Super 2000 klases kopvērtējuma līderis Lenards Patriks Lepsis, kurš trijos posmos guvis vienu uzvaru, vienu otro un vienu trešo vietu. Lietuvas posmā gan sezonas pirmo uzvaru guva Kristaps Kasparovičs, aiz viņa Lepsis un otrā posma uzvarētājs Jānis Saulīte. Atlikušajā sezonas pusē cīņa par čempiontitulu būs ļoti spraiga. To apliecina gan trīs dažādie uzvarētāji trijos posmos, gan fakts, ka Lepsis, Kasparovičs, Ivo Gabrāns un Jānis Saulīte atrodas vien 14 punktu robežās.

Šāds pats 1-2-3 komplekts arī Yaris 1000 klases līderim lietuvietim Kerņum Šulinskam. Taču viņa līderpozīcija varētu būt krietni apdraudēta, jo pēc neveiksmes pirmajā posmā Rīgā nākamajās sacīkstēs uzvaras guvis cits lietuvietis Darvids Šarkūns. Labākie no Latvijas puses braucējiem ir Toms Bumbiers un Roberts Purmalis, kuri kopvērtējumā ir otrais un ceturtais. Viss klases vadošais četrinieks ir 12 punktu robežās. Taču abi Lietuvas braucēji ir pratuši uzvarēt, mūsējie šogad vēl ne – tas jālabo.

LADA RX klasē uzvaru sērija pārtrūka sezonas līderim Andrim Krastiņam, kurš Lietuvā guva otro vietu. Šoreiz svinības Rolanda Bružāna nometnē – pērn debitējušajam braucējam pirmā rallijkrosa uzvara. Un interesanti – viņš trijos posmos sakrājis vēl vienu 1-2-3 komplektu!

Krastiņš saglabā pirmo vietu, Bružāns otrais, bet turpat punkta attālumā no Rolanda arī Niks Mežiņš. Visi trīs kāpuši uz pjedestāla gan Biržu, gan Vilkiču posmā.

Visās pārējās klasēs šobrīd galvenā cīņa ir par ieskaites kvoruma nodrošināšanu, līdz ar to pašreizējos kopvērtējuma līderus sumināt ar izdošanos būtu neveikli – klasēm sevi jācenšas pierādīt atlikušajā sezonas daļā.

Nākamais Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms norisināsies jūlija vidū Bauskā, Mūsa Raceland trasē. Trase piedzīvos atgriešanos rallijkrosa kalendārā pirmo reizi kopš 2021. gada. Vai šis fakts sajauks līderu plānus un izjauks godalgu komplektus?

Kopvērtējumi pēc 3. posma >>

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *