Ervinam Grencim uzvara savu skatītāju priekšā Eiropas autokrosa Mūsas posmā

Foto: Raimonds Volonts

Ar Latvijas sportista Ervina Grenča uzvaru “SuperBuggy” klasē “Mūsa Raceland” trasē noslēdzies Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms. Grencis pievienojies īpašajam klubam – kļuvis par septīto latvieti, kurš uzvarējis EČ Latvijas posmā.

Latvieši Eiropas čempionāta Latvijas posmā uzvarējuši nu jau astoņas reizes. Divreiz šo panākumu sasniedzis Gints Bujāns, uzvarot D-1 klasē 1992. un 2001. gadā. Pa uzvarai arī Andrim Dambim (D-1, 1998.), Uģim Traubergam (D-1, 2000.), Ivo Traubergam (D-1, 2002.), Aldim Zēbergam (D-1, 2004.) un Justam Grencim (JuniorBuggy, 2018.). Jāatzīmē, ka katrs Latvijas braucējs, kurš uzvarējis savās mājās, pirms tam vai vēlāk bijis Eiropas čempionāta medaļnieks.

Ervins Grencis šā gada Bauskas posmā bija lielisks – pirmajā kvalifikācijā sestdien trešā vieta savā braucienā, kam sekoja divas uzvaras svētdienas atlikušajos priekšbraucienos. Uzvara arī pusfinālā un sīvā cīņā ar Eiropas čempionu Petru Nikodemu arī finālā. Trijniekā arī Maiks Bartelens.

Pārējiem Latvijas braucējiem cīņu izbojāja tehnikas problēmas. Brāļi Andris un Juris Kuļikovski faktiski pat nesāka šo posmu un oficiālajās Buggy 1600 un SuperBuggy sesijās nestartēja. Monta Henilāne JuniorBuggy klasē pēc izstāšanās otrajā kvalifikācijā cīņu vairs nevarēja turpināt. SuperBuggy klasē Māris Līcis tika līdz finišam vien otrajā kvalifikācijā, vēlāk izstāšanās pusfinālā arī nozīmēja cīņas beigas un formālu 19. vietu 22 dalībnieku konkurencē.

Bauskā Buggy 1600 klasē uzvaru guva vācietis Stevens Laubahs, JuniorBuggy pirmais francūzis Melouns Feilāds pēc tam, kad nedaudz pirms finiša apstājās Natana Otinka bagijs. CrossCar klasē uzvarēja Davids Meāts. Nacionālajā klasē uzvara smagā cīņā Jānim Gustānam, bet BMW klasē pirmajā vietā Helmuts Bartkevičs.

Jānis Bergs, FIA Eiropas autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: “Veiksmīgi aizvadītas sacensības ar Eiropas spēcīgāko autokrosa braucēju dalību. Vasara un autokrosa svētki Bauskā, turpinām gadu desmitiem esošās tradīcijas. Izdevās labi sagatavot trases segumu un viss noritēja pēc plāna, kas ir profesionālas komandas nopelns, jo katrs ir atbildīgs par savu jomu. Īpašs paldies skatītājiem, kas ar savu klātbūtni apliecina, ka šis pasākums ir novērtēts un nepieciešams.”

Papildus Eiropas autokrosa čempionātam, pēc 15 gadu pārtraukuma skatītājiem bija rallija šovs. Piedalījās seši autosportisti, kas veica katrā braucienā četrus apļus, tad tika izrēķināts labākais rezultāts. Pēc 32 gadu pauzes sestajā vietā finišēja labi zināmais Pēteris Neikšāns, kurš atzina, ka viņam bija satraukums pirms braucieniem. Piektajā vietā Jurgis Meisters, godpilnajā ceturtajā vietā Jānis Berķis. Leģendārais rallija pilots Ivars Vasaraudzis finišēja trešajā vietā, otrais, savā māju trasē – Māris Neikšāns, savukārt uzvara Kalvim Blūmam no Raunas.

Rallija šova uzvarētājs Kalvis Blūms: “Šajā trasē braucu pirmo reizi, būtu gribējis kādus 20 apļus patrenēties, tad varētu pārliecinošāk braukt. Rīts gan sākās ar tehniskām auto ķibelēm, bet visu salabojām un bija prieks sacensties ar vecmeistariem. Tā kā uzvarēju, ar rezultātu esmu ļoti apmierināts, paldies par uzaicinājumu. Bija gandarījums, vērot Eiropas autokrosa čempionātu klātienē, tas bija gluži kā bērnībā.”

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *