Vairākas latviešu ekipāžas šonedēļ startēs Igaunijas tautas rallijā 

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Šīs nedēļas nogalē Sāremā salā norisināsies tautas rallijs “Kihelkonna Rahvaralli”, uz kuru dosies arī trīs ekipāžas no Latvijas. Sacensības tiks aizvadītas piektdien un sestdien.

Kihelkonnas tautas rallijā no latviešu ekipāžām startēs Oskars Kaņeps-Kalniņš/Dinārs Pilmanis (BMW 328), Roberts Luža/Matīss Punte (BMW Compact) un Atis Priedoliņš/Rūdolfs Dravinieks (Audi A4). Kaņeps-Kalniņš un Luža startēs plaši pārstāvētajā 2WD-ST klasē, kur kopumā pieteiktas 30 mašīnas, savukārt Priedoliņš brauks 4WD klasē, kur pieteikušās 13 ekipāžas.

“Radio TEV rallija ekipāža dodas uz Ziemeļiem – braucam cīnīties ar Sāremā salas igauņu vikingiem,” portālam “4rati.lv” pastāstīja Oskars Kaņeps-Kalniņš. “Tautas rallijs ir interesants ar to, ka atļauts startēt ar sportam paredzētām riepām. Tāpat, ja salīdzina ar Latvijas miniralliju, distance ir divreiz garāka. Faktiski var teikt, ka būs jābrauc pa ceļiem, kur notiek leģendārais Sāremā rallijs. Mūsu klasē startēs aptuveni 30 dalībnieki ar līdzīgām BMW mašīnām. Milzīgs paldies Edijam Lūkinam, EL WORX flagmanim, kurš šobrīd skrūvē un cīnās ar mašīnu, lai tā būtu gatava un izturētu Sāremā rallija dopus.”

Sacensībās piedalīsies arī bijušais WRC pilots un pasaules rallija čempionāta posma “Rally Estonia” organizators Urmo Āva. Viņš būs stūrmanis savam dēlam Trevonam, kurš pilotēs “Toyota Yaris” automašīnu J16 klasē.

Kopumā “Kihelkonna Rahvaralli” piedalīsies gandrīz 150 ekipāžas. Pirmie trīs ātrumposmi norisināsies piektdienas, 7. jūlija, vakarā, bet sestdien, 8. jūlijā, notiks vēl deviņi. To garums svārstīsies no aptuveni diviem līdz pieciem kilometriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *