Noivils Horvātijas rallija vadībā, Ožjē un Rovanperam plīst riepas

Foto: Honza Fronek

“Hyundai” komandas pilots Tjerī Noivils ar nelielu pārsvaru pār “Toyota” braucēju Elfinu Evansu ir līderis pēc pasaules rallija čempionāta Horvātijas posma pirmās dienas. Tikmēr Sebastjēnu Ožjē un Kalli Rovanperu piemeklēja neveiksmes – plīsušu riepu dēļ tika zaudēts daudz laika un krietni sarukušas abu iespējas cīnīties par uzvaru.

WRC sezonas ceturtais posms norisinās pa Horvātijas asfalta ceļiem. Šodien tika veikti astoņi ātrumposmi 130 km kopgarumā, bet cīņas turpināsies sestdien un svētdien. Kopumā sportistiem jāmēro 20 ātrumposmi un rallija kopējā distance sastādīs 301 km.

Pēc pirmā ātrumposma par līderi bija kļuvis Ožjē, kurš uz šīm sacīkstēm ieradās kā sezonas kopvērtējuma pirmās pozīcijas īpašnieks. Jau otrajā ātrumposmā gan viņš, gan pērnās sezonas pasaules čempions Rovanpera bija spiesti mainīt plīsušās riepas. Rezultātā Ožjē zaudēja aptuveni pusotru minūti, bet Rovanpera – divas ar pusi minūtes.

Noivils pārņēma līderpozīciju un noturēja to līdz dienas beigām. Vienubrīd Evanss zaudēja virs 16 sekundēm, bet pēcpusdienā spēja tuvoties un šobrīd atpaliek vairs tikai nepilnas sešas sekundes.

Ots Tanaks pašlaik trešais. Viņš saskārās ar stūres iekārtas problēmām, kas vēlāk tika novērstas. Vienā ātrumposmā igaunis pat uzvarēja un pašlaik ir 30 sekundes aiz līdera. Turpat netālu seko Esapeka Lapi. Ožjē pacēlās līdz piektajai pozīcijai, taču aizvien atpaliek daudz. Rovanpera dienas beigās astotais.

WRC2 klasē Žoans Rosels iekrājis jau pusminūtes pārsvaru pār Nikolaju Grjazinu, kuram savukārt uz pēdām min Nikolā Ciamins.

Jau otrajā ātrumposmā tehniskas ķibeles piemeklēja Adrijēnu Furmo un Emilu Lindholmu, bet plīsušo riepu mainīt bija spiests Gass Grīnsmits. Viņi bija pieskaitāmi favorītiem WRC2 klasē. Igaunis Georgs Linnemae piektajā dopā avarēja, pirms tam ieņemot sesto vietu.

Horvātijas rallija rezultāti pēc SS8:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *