Testu laikā avārijā gājis bojā rallija pilots Kreigs Brīns

Gatavojoties pasaules rallija čempionāta posmam Horvātijā, testu laikā traģiskā avārijā gājis bojā īru pilots Kreigs Brīns.

Brīna pilotētais “Hyundai i20 N Rally1” automobilis nobraucis no ceļa un ietriecies koka stabā. Negadījumā pilots gājis bojā, bet viņa stūrmanis Džeimss Fultons ticis cauri sveikā. Notikušo jau apstiprinājusi ekipāžas pārstāvētā “Hyundai Motorsport” komanda.

Brīnam bija 33 gadi un ilgu laiku viņš piedalījās pasaules rallija čempionātā, aizvadot tajā vairāk nekā 80 posmus. Brīns pārstāvējis tādas komandas kā “Peugeot”, “Citroën”, “M-Sport Ford” un “Hyundai”. Astoņas reizes izdevies iekarot WRC pjedestālu.

Šogad Brīns atgriezās “Hyundai” komandā, kurā bija startējis jau agrāk. Sportistam bija paredzēts aizvadīt daļēju sezonu. Šogad viņš jau piedalījās Zviedrijas posmā, kur izcīnīja augsto otro vietu. Horvātijā bija paredzēts pilota otrais starts šajā WRC sezonā.

Brīns piedalījies arī Eiropas čempionātā, tostarp vairākas reizes ar panākumiem startējis “Rally Liepāja”. Pēdējo reizi tas bija 2021. gadā, kad viņš finišēja otrais. Savukārt 2015. gadā Latvijas posmā Brīns izcīnīja uzvaru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *