Nikolajs Grjazins nedēļas nogalē piedalījās Horvātijā notikušajās asfalta sacensībās “Quattro River Rally Karlovac”, pārspēja Meksikas WRC2 posma uzvarētāju Gasu Grīnsmitu un izcīnīja pirmo vietu.

Kamēr ar pilotiem Sebastjēnu Lēbu un Andreasu Mikelsenu “Toksport” komanda startēja arī 3500 km tālāk esošajās Azoru salās, Grjazins un Grīnsmits ar vienības mašīnām izgāja uz starta Horvātijā. Šis bija Horvātijas čempionāta un “Alpe Adria Cup” seriāla pirmais posms. Divās dienās bija jāaizvada 12 ātrumposmi ar kopējo distanci 115 km.

Jau otrajā ātrumposmā Grjazins saņēma desmit sekunžu sodu par pāragru startu, taču tas viņam nepatraucēja uzvarēt. Rallija pirmo dienu, kurā bija jāmēro trīs dopi, Grjazins pabeidza ar nepilnu sešu sekunžu deficītu līdz Grīnsmitam. Pēc septītā dopa krievu pilots jau bija vadībā, bet finišēja ar 22 sekunžu pārsvaru.

Abas ekipāžas startēja ar “Škoda Fabia RS Rally2” automašīnām, un Grjazins šajās sacensībās uzvarēja desmit ātrumposmos no 12.

Seškārtējais Slovākijas čempions Roks Turks ar savu “Hyundai i20 N Rally2” finišēja trešajā vietā, uzvarētājam pazaudējot vairāk nekā trīs minūtes.

Pēc nepilnām trim nedēļām tajā pašā reģionā norisināsies pasaules čempionāta posms, kurā Grjazins un Grīnsmits plāno cīnīties par uzvaru WRC2 klasē.

“Quattro River Rally Karlovac 2023” rezultāti:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *