Igauņu pilots Tanaks uzvar WRC posmā Zviedrijā

Foto: Honza Fronek

Igauņu pilots Ots Tanaks, parādot visstabilāko veikumu, izcīnījis uzvaru pasaules rallija čempionāta sezonas otrajā posmā Zviedrijā. Viņa pārstāvētajai “M-Sport Ford” komandai tā ir pirmā uzvara pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Tanaks par sacensību līderi bija kļuvis jau piektdienas priekšpusdienā, bet pēc tam vadībā nonāca “Hyundai” pilots Kreigs Brīns. Tieši Brīns bija Zviedrijas rallija līderis līdz sestdienas pēcpusdienai, kad Tanaks atguva pirmo vietu.

Vispirms Brīns 12. ātrumposmā iebrauca kupenā, pēc tam nākamajā dopā pārplīsa riepa, kā arī bija problēmas ar hibrīda sistēmu. Arī Tanaks 15. ātrumposmā attapās ar cauru riepu, bet vadību nezaudēja. Turpinājumā igaunis attālinājās un uzvarēja ar 18 sekunžu pārsvaru, lai gan visā rallijā bija uzrādījis labāko laiku tikai vienā ātrumposmā.

“Hyundai” komanda izmantoja pavēles, liekot Brīnam pēdējā ātrumposmā ierasties ar novēlošanos, lai saņemtu desmit sekunžu sodu un priekšā ļautu nokļūt vienības līderim Tjerī Noivilam. Iecerētais plāns gan izgāzās, jo Noivils izšķirošajos kilometros pieļāva kļūdu un rallija summā tomēr finišēja trešajā vietā, vairāk nekā sekundi aiz Brīna.

2022. gada WRC čempions Kalle Rovanpera ilgstoši atradās ceturtajā vietā, kurā arī šķērsoja finišu. Noivilam viņš pazaudēja piecas sekundes, bet bija ātrākais no “Toyota” vienības braucējiem.

Olivers Solbergs ar lielisku sniegumu uzvarēja WRC2 kategorijā, par 42 sekundēm pārspējot Oli Kristianu Veibiju, bet trešajā vietā ierindojās Sami Pajari, kuram uzvara “WRC2 Challenger” kategorijā. Igaunis Georgs Linnamae sasniedza ceturto vietu, bet Roberts Virvess bija devītais starp visiem WRC2 braucējiem.

WRC3 ieskaitē pirmo vietu guva Rope Korhonens, savukārt JWRC klasē uzvarēja Viljams Kreigtons. “WRC Masters Cup” uzvara šoreiz Mihalam Solovovam.

Zviedrijas rallija rezultāti:

Pilni rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *