Solbergi sarūpē Norvēģijai “Race of Champions” Nāciju kausu

Foto: Jean-Francois Galeron/Race Of Champions

Otro gadu pēc kārtas “Race of Champions” (RoC) Nāciju kausa izcīņā uzvaru guvusi Norvēģijas komanda, ko pārstāvēja Olivers Solbergs ar savu tēvu Peteru Solbergu. Svētdien cīņas turpināsies par uzvaru individuālajā vērtējumā.

Otro gadu Čempionu sacīkstes tiek aizvadītas Zviedrijā, uz Baltijas jūras ledus ierīkotā trasē. Dalībniekiem jāaizvada dueļi paralēlajā trasē ar četrām dažāda veida sporta automašīnām – “Cupra Urbanrebel Concept”, “Zeroid X1”, “Polaris RZR” un “Supercar Lites”. Starp dalībniekiem šogad ir tādas autosporta zvaigznes kā Sebastjēns Lēbs, Sebastians Fetels, Miks Šūmahers, Mika Hakinens, Johans Kristofersons, Valteri Botass, Toms Kristensens, Traviss Pastrana un Tjerī Noivils.

Pagājušajā gadā rallija braucēji Solbergi finālā uzveica ASV pilotus, bet šogad izšķirošajā cīņā tikās ar Visu zvaigžņu (“All Star”) komandu, kuras sastāvā bija WRC zvaigzne Tjerī Noivils no Beļģijas un pērnā gada F2 čempions Felipe Drugovičs no Brazīlijas.

Pirms tam pusfinālā Norvēģijas braucēji dueļos uzveica Zviedriju, ko pārstāvēja pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons un daudzpusīgais autosportists Matiass Ekstroms. Savukārt Noivils ar Drugoviču prata sakaut astoņkārtējo Nāciju kausa ieguvēju Vāciju, kuras rindās cīņā devās četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels un Miks Šūmahers.

Finālā cīņa notika līdz trim uzvarām, un Norvēģija uzveica Visu zvaigžņu vienību ar rezultātu 3:1. Olivers Solbergs bija pārāk abos dueļos, bet Peters Solbergs vienā no cīņām atzina Noivila pārspēku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *