Dakaras rallijā trešo posmu pēc kārtas uzvar Lēbs

Foto: Dakar.com

Tāpat kā abos iepriekšējos Dakaras rallija ātrumposmos, arī trešdien veiktajā desmitajā posmā ātrākais bija franču pilots Sebastjēns Lēbs no “Bahrain Raid Extreme” komandas.

Šodien dalībnieki mēroja ceļu no Haradas uz Šajbahu, kopumā nobraucot 623 km, no kuriem 114 km bija jāveic ar laika kontroli.

Automobiļu klasē Lēbs ar savu “Prodrive Hunter” automašīnu atkal bija ātrākais, sasniedzot trešo uzvaru pēc kārtas un kopumā jau ceturto kādā no šī gada Dakaras rallija posmiem. “Audi” pilots Matiass Ekstroms finišēja otrais, atpaliekot trīs minūtes, bet trešo vietu ieņēma sacensību vicelīderis Lukass Moraess ar savu “Overdrive” vienības “Toyota” automašīnu. Uzvarētājam “Dakaras” debitants zaudēja nepilnas piecas ar pusi minūtes.

Lietuvietis Vaidots Žala, kontrolpunktā uzrādījis otro rezultātu, pēc nobrauktiem 44 kilometriem apstājās tehnisku problēmu dēļ.

Šodienas posmu pabeidzis ar ceturto rezultātu, kopvērtējuma galvgalī pārliecoši atrodas Nāsirs El-Atija. “Toyota” pilots tagad ir 1 stundu un 21 minūti priekšā Moraesam, bet Lēbs seko vēl pēc 16 minūtēm.

Devītajā posmā pēc piedzīvotās avārijas tomēr izstājās Karloss Sainss.

Tikmēr smago auto klases līdera Aleša Lopraisa mašīna uzbrauca virsū kādam skatītājam no Itālijas, kurš drīz pēc tam nomira ceļā uz slimnīcu. Cilvēks stājēja aiz kāpas, līdz ar to smagā spēkrata pilots nevarēja viņu redzēt. Pēc notikušā Lopraiss ar komandas biedriem pieņēma lēmumu izstāties.

Šodienas posmā uzvaru guva Paskals de Bārs, kuram 22 sekundes zaudēja Mičels van den Brinks, bet vairāk par minūti atpalika Januss van Kasterens. Pēc Lopraisa izstāšanās ar “Iveco” automašīnu startējošais Van Kasterens pārņēmis vadību kopvērtējumā, kur 22 minūtes viņam tagad zaudē Martins van den Brinks. Trešais ir Martins Maciks, zaudējot līderim 51 minūti.

Motociklu kategorijā notikusi kopvērtējuma līderu maiņa. “Hero” komandas braucējs Ross Brančs šodienas posmā bija ātrākais, tikai par 21 sekundi pārspējot Adrijēnu van Beverenu no “Honda” nometnes, kamēr 30 sekundes zaudēja un trešo vietu sasniedza Maikls Dohertijs ar savu “HT Rally Raid” komandas “Husqvarna” motociklu. Kevins Benavidess bija ceturtais ātrākais, bet KTM rūpnīcas braucējs tagad izvirzījies līderpozīcijā kopvērtējumā. Skailers Hovss atkritis uz otro vietu, zaudējot viņam pusotru minūti, bet vēl pēc 41 sekundes seko Tobijs Praiss. Šī trijotne tagad spraigi cīnās par uzvaru, bet cerību vēl nav zaudējuši arī citi.

Kvadriciklu vērtējumā posmā uzvarēja Marselo Medeirušs, bet Aleksandrs Žirū ar graujošu pārsvaru kopvērtējumā turpina ceļu uz uzvaru. Lietuvietis Laisvids Kancjus šodien bija sestais ātrākais, bet kopvērtējumā atrodas astotajā vietā.

T3 klasē uzvarēja Sets Kintero, bet sacensību summā ar vairāk nekā stundas pārsvaru pār viņu līderis ir Gilems de Meviuss.

Savukārt T4 ieskaitē ātrākais desmitajā posmā bija Džerards Faress Guels. Lietuvietis Roks Bacjuška uzstādīja ceturto rezultātu un noturēja pirmo vietu kopvērtējumā. Tuvākais sekotājs Eriks Goczals Bacjuškam tagad zaudē 3 minūtes un 40 sekundes.

Līdz Dakaras rallija finišam vēl atlikuši četri posmi.

Dakaras rallija rezultāti pēc 10. posma

Auto:

Smagie auto:

Motocikli:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *