Noivils izvirzās Japānas rallija vadībā, Rovanpera izkrīt no cīņas par uzvaru

Noivils Hyundai

Foto: wrc.com

Pēc veiktajiem sestdienas ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta 13. posma asfalta sacensībās Japānā līderis ir Tjerī Noivils, kurš aizvada spraigu cīņu par uzvaru ar Elfinu Evansu. Retu kļūdu pieļāva Kalle Rovanpera, sabojājot riepu un pazaudējot vairākas minūtes.

“Toyota” pilots Evanss šo dienu uzsāka ar trīs sekunžu pārsvaru pār Noivilu un arī turpmākajos ātrumposmos turēja līderpozīciju. SS12 vadību izdevās pārņemt “Hyundai” braucējam, nākamais dops tika atcelts, bet SS15 Noivils mazliet palielināja pārsvaru un tagad ir četras sekundes priekšā Evansam.

Uzsākot šo dienu, cīņā par uzaru atradās arī WRC titulu jau nodrošinājušais Kalle Rovanpera. Viņš ieņēma trešo vietu un bija piecas sekundes aiz līdera, kad jau pirmajā dienas ātrumposmā kļūdījās vienā no līkumiem, uztriecās akmens sienai un pārsita priekšējo labo riepu. Pēc riteņa maiņas ekipāža finišēja ar zaudētām vairāk nekā divām ar pusi minūtēm, un tas Rovanperu atmeta uz sesto vietu.

Trešais pašlaik ir Ots Tanaks, taču igaunis no līdera, komandas biedra Noivila atpaliek jau nepilnas 40 sekundes. Ceturtais ir mājinieks Takamoto Katsuta, kurš seko 24 sekundes aiz Tanaka, bet jau līdz piektajai pozīcijai pacēlies Sebastjēns Ožjē. Jau sacensību otrajā ātrumā astoņkārtējais WRC čempions mainīja riepu un zaudēja vairākas minūtes.

“WRC2 Open” klasē uzvarai tuvojas Emils Lindholms, kurš līdz ar to arī var kļūt par šīs sezonas pasaules čempionu. Sami Pajari atkritis jau 47 sekundes aizmugurē, bet minūti zaudē Greguārs Munsters. Tālāk seko Tēmu Suninens un pasaules čempionāta debitants Heiki Kovalainens.

Svētdien būs jāveic vēl pieci ātrumposmi.

Rezultāti:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *