Lēbs: “Esmu bijis līderis visos rallijos, kuros šogad startēju”

Foto: Honza Fronek

Pēc aizvadītā pasaules rallija čempionāta posma, kas nedēļas nogalē norisinājās Grieķijā, vecmeistars Sebastjēns Lēbs uzteicis “Ford Puma Rally1” mašīnas potenciālu un uzskata, ka ar šo auto ir iespējams izcīnīt uzvaras.

“Acropolis Rally Greece” noslēdzās ar “Hyundai” absolūtu triumfu, Tjerī Noivilam gūstot pirmo uzvaru sezonā, otro vietu ieņemot Otam Tanakam, bet trešo – Danijam Sordo. Otro neveiksmīgo posmu pēc kārtas aizvadīja sezonas līderis Kalle Rovanpera no “Toyota” nometnes – viņš sākotnēji daudz laika pazaudēja, jo trasē devās pirmais, bet otrajā dienā avarēja, kā rezultātā finišēja tikai 15. pozīcijā.

Uz šo posmu čempionātā atgriezās Lēbs, pirmajā sacensību dienā sevi pieteica uzvarai un cīnījās par pirmo pozīciju, bija līderis arī sestdienas sākumā, taču “Ford Puma Rally1” automašīnai radās tehniskas problēmas ar ģeneratoru. Rezultātā izstāšanās no pirmās pozīcijas un rallijs beidzies. Ņemot vērā, kādu ātrumu spēja demonstrēt veterāns, viņš pats uzskata, ka “M-Sport Ford” šogad vēl var sasniegt uzvaras arī citi komandā startējošie piloti.

Grieķijā arī Pjērs-Luī Lubē cīnījās par uzvaru, gūstot karjerā pirmās uzvaras WRC ātrumposmos, kādu laiku esot vadībā, bet sestdien, ieņemot trešo vietu, pārsita riepu, kas dažas pozīcijas lika pazaudēt, taču finišā šis sportists aizcīnījās līdz ceturtajai vietai. Brīns finišēja piektais, bet Gass Grīnsmits bija sestais, kad izstājās ar dzinēja problēmām.

“Vienmēr esmu teicis, ka man šajā mašīnā ir laba sajūta, un man patīk ar to braukt,” atzinis Lēbs. “Mašīna tiešām atbilst manam braukšanas stilam, un izskatās, ka arī Pjēra-Luī. Līdz ar to mēs abi spējām uzrādīt dažus patiesi labus rezultātus. Šķiet, ka mēs braucam ar vienādiem mašīnas regulējumiem, jo mūsu starpā šajā ziņā nav nekādu noslēpumu. Ar viņu mēs dažreiz pēc testiem aprunājamiem, es viņam pasaku, lai varbūt izmēģina to vai to. Par citiem neko nezinu. Citi man neko tādu nejautā, jo viņiem droši vien to nevajag, un viņi varbūt zina visu par mūsu lietotajiem regulējumiem. Neviens no pilotiem nesūdzas par šī auto ātrumu, visi ar to ir apmierināti. Bet čempionāta līmenis ir ļoti augsts, te brauc Tanaks, Noivils, Rovanpera, un tādus braucējus pārspēt ir grūti.”

48 gadus vecais Lēbs domā, ka “M-Sport Ford” šogad vēl var tikt pie uzvarām: “Esmu bijis līderis visos rallijos, kuros šogad startēju. Atgriezties pēc vairākiem gadiem, un spēt to izdarīt, tas nav slikti, vai ne? Domāju, ka šai mašīnai ir labs potenciāls. Šogad ar visām mašīnām iespējams uzvarēt.”

Lēbam šis bija ceturtais WRC posms šosezon. Montekarlo rallijā viņš guva uzvaru, Portugālē ietriecās sienā, esot vadībā, bet Kenijā tehnisku problēmu dēļ bija spiests apstāties, tajā brīdī esot tikai 1.9 sekundes aiz līdera. No komandas braucējiem vēl tikai Kreigs Brīns šosezon spējis iekarot “Top 3”, kad guva otro vietu turpat Montekarlo un pēc tam otro vietu Itālijas posmā.

WRC kopvērtējums pēc 10. posma: