Toms Strēle triumfē kartinga sacensībās Beļģijā

Foto: Facebook.com/TomsStrele

Beļģijā norisinājies “Rotax Eurotrophy” trešais posms, kurā piedalījās četri sportisti no Latvijas – Toms Strēle “Mini” klasē, Patriks Noels Ločmelis un Matīss Maļinovskis DD2 klasē, kā arī Juris Zālītis “DD2 Masters” klasē.

“Mini” klasei šis bija “Eurotrophy” noslēdzošais posms, tāpēc Toms piedalījās arī nedēļu iepriekš notikušajā “Rotax BNL” sacensību posmā, lai iemācītos jauno trasi un atrastu labākos regulējumus. Uzvara BNL posmā parādīja, ka komanda ir uz pareizā ceļa, latviešu braucējs kāpa uz augstākā goda pjedestāla, atstājot aiz sevis turnīra līderus.

“Eurotrophy” posmā Toms parādīja savu labāko sniegumu, uzvarot pilnīgi visos braucienos, sākot no kvalifikācijas, trīs hītiem, finālu un beidzot ar superfinālu. Neskatoties uz to, Tomam pietrūka viens punkts, lai kopvērtējumā iegūtu pirmo vietu un biļeti uz “Grand Finals” sacensībām Portugālē, tāpēc šoreiz “Rotax Eurotrophy” kopvērtējumā godpilnā otrā vieta.

Pārējiem latviešu braucējiem arī bija jāpasvīst. DD2 klasē 29 braucēju konkurencē Ločmelis kvalifikācijā uzrādīja 11. ātrāko apļa laiku, hītu kopvērtējumā 16. vieta, sacensību kopvērtējumā 21. vieta. Maļinovskis kvalifikācijā 18. vietā, hītu kopvērtējumā 14. vietā, sacensību kopvērtējumā 25. vietā.

Juris Zālītis “DD2 Masters” klasē kvalifikācijā uzrādīja septīto ātrāko laiku, pēc hītiem saglabāja septīto vietu un sacensību kopvērtējumā desmitais.

Informāciju sagatavoja:
Evija Strēle