Noivils ātrākais Igaunijas rallija treniņā, Katsuta avarē

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

“Hyundai” komandas pilots Tjerī Noivils sasniedzis ātrāko rezultātu pasaules rallija čempionāta (WRC) Igaunijas posma treniņbraucienos, kas norisinājās slapjos laikapstākļos.

Testu ātrumposms jeb shakedown bija 6.23 kilometrus garš. Noivils ātrāko laiku sasniedza ceturtajā no pieciem mēģinājumiem, par 0.4 sekundēm pārspējot “Toyota” piloti Kalli Rovanperu, kurš uz Igauniju devies kā sezonas kopvērtējuma līderis. Tieši Rovanpera šajā rallijā uzvarēja pirms gada. Trešais ātrākais bija mājinieks Ots Tanaks ar “Hyundai”.

Avāriju pamanījās piedzīvot “Toyota” rūpnīcas protežē Takamoto Katsuta, kurš iepriekšējā posmā Kenijā pirmo reizi šogad kāpa uz pjedestāla. Negadījumu japāņu pilota ekipāža piedzīvoja kilometru pirms finiša savā ceturtajā mēģinājumā. Mehāniķiem būs ko pasvīst, lai savestu “Rally1” klases spēkratu kārtībā līdz vakarā gaidāmajam “Rally Estonia” pirmajam ātrumposmam.

“Tas notika vidēji ātrā līdz ātrā līkumā,” skaidro Katsuta. “Ar mašīnas priekšu mēs aizķērām risas vai kādu nelielu akmeni, vai varbūt kaut ko citu. Mēģināju palikt trajektorijā, bet aizmugure palika pilnībā nekontrolējama un mašīna sāka slīdēt. Nākamais līkums bija šaurs, un tajā ierakstīties vairs nevarēju. Laime, ka tur nebija koki vai kādi cieti objekti. Ceru, ka līdz vakaram viss būs kārtībā.”

“Rally Estonia” treniņa rezultāti:

Vieta Pilots Auto Rezultāti
1. Thierry NEUVILLE Hyundai 2:54.0
2. Kalle ROVANPERÄ Toyota +0.4
3. Ott TÄNAK Hyundai +1.0
4. Elfyn EVANS Toyota +1.6
5. Oliver SOLBERG Hyundai +2.1
6 Esapekka LAPPI Toyota +2.2
7. Takamoto KATSUTA Toyota +2.7
8. Craig BREEN Ford +2.7
9. Gus GREENSMITH Ford +3.1
10. Pierre-Louis LOUBET Ford +3.3