Grjazins izcīna uzvaru “Rally di Alba”

Foto: ACI Sport

Itālijā aizvadītas asfalta rallija sacensības “Rally di Alba”, kurās startēja arī vairākas spēcīgas ārvalstu ekipāžas. Uzvaru guva pilota Nikolaja Grjazina ekipāža, bet pirmo reizi kopš atgriešanās Eiropā uz starta izgāja Haidens Padons.

Albas rallijs bija Itālijas čempionāta ceturtais, Šveices čempionāta trešais, kā arī “Tour European Rally” (TER) seriāla ceturtais posms. Sacīkstes iesākās ar “Power Stage” ātrumposmu piektdienas pievakarē un turpinājās ar vēl astoņiem asfalta dopiem sestdien. Ar laika ieskaiti ekipāžām bija jāmēro 121 kilometrs.

Pasaules rallija čempionāta dalībnieks Grjazins uz starta stājās ar “Movisport” komandas “Škoda Fabia Rally2 evo” automašīnu un uzvarēja pārliecinoši. Vadību viņš pārņēma jau piektdienas ātrumposmā, pēc SS2 nonāca aiz Fabio Andolfi, tad atkal pārņēma pirmo vietu un neatdeva to līdz pat sacensību finišam.

Grjazina ekipāža uzvarēja piecos ātrumposmos un finišā tuvāko sekotāju Andreā Kruņolu apsteidza par nepilnām 12 sekundēm, savukārt Andolfi ierindojās trešajā vietā, zaudējot mazāk par 16 sekundēm.

Pirmās sacensības kopš atgriešanās Eiropā aizvadījis jaunzēlandietis Haidens Padons. Viņš startēja ar “Hyundai i20 R5”, kādu brīdi turējās trešajā vietā, bet finišā ieņēma ceturto vietu. Nākamais starts viņam būs Eiropas čempionāta sacensības “Tet Rally Liepāja”, kas notiks jūlija pirmajās dienās.

“Rally di Alba” rezultāti:

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1.
Nikolay Gryazin
Škoda Fabia Rally2 evo 1:12:59.7
2. flag
Andrea Crugnola
Citroën C3 Rally2 +11.9
3. flag
Fabio Andolfi
Škoda Fabia Rally2 evo +15.9
4. flag
Hayden Paddon
Hyundai i20 R5 +23.9
5. flag
Stéphane Lefebvre
Citroën C3 Rally2 +37.0
6. flag
Paolo Andreucci
Škoda Fabia Rally2 evo +43.8
7. flag
Giandomenico Basso
Hyundai i20 N Rally2 +47.6
8. flag
Damiano de Tommaso
Škoda Fabia Rally2 evo +49.3
9. flag
Giacomo Scattolon
Škoda Fabia Rally2 evo +1:03.7
10. flag
Efrén Llarena
Citroën C3 Rally2 +1:30.2