Kovalainens uzvar, Verstapens avarē, Bloks notriec briedi

Foto: Facebook.com/kovalainenheikki

Dažādās pasaules valstīs nedēļas nogalē norisinājās vietējo rallija čempionātu posmi. Bijušais F1 pilots Heiki Kovalainens uzvarējis Japānā, Nīderlandes čempionātā triumfēja Stefans Lefevrs, kamēr Joss Verstapens avarēja un izstājās, bet Kens Bloks Amerikā zaudēja drošu uzvaru, kad pēdējā ātrumposmā notrieca briedi.

“Shinshiro Rally”

Japānas rallija čempionāta pirmajā posmā “Shinshiro Rally” bija jāveic seši asfalta ātrumposmi, ar kopējo garumu 81 km. Vienu no tiem neieskaitīja, jo bija radušās problēmas ar laika ņemšanu, bet pārējos piecos ātrākais bija kādreizējais “Formula 1” pilots Heiki Kovalainens. Somu pilotam ar Japānu ir liela saikne, jo pēc F1 karjeras beigšanas viņš regulāri piedalās tur notiekošajā “Super GT” autošosejas čempionātā, kur vienreiz arī ticis pie titula. Pēdējos gados Kovalainens startē arī rallija sacīkstēs un jau pērn “Toyota GT86 CS-R3” automobili kļuva par Japānas čempionu savā klasē. Šis viņam bija pirmais rallijs ar “Škoda Fabia R5”, un ātri vien viņš ar šo auto atrada kopīgu valodu, finišā tuvāko sekotāju apsteidzot par 52 sekundēm. Vien pēdējā dopā apdzenot Norihiro Katsutu, WRC pilota Takamoto Katsutas tēvu, otro vietu izcīnīja Osamu Fukunaga. Ceturtais finišēja kādreizējais “Subaru” pasaules rallija čempionāta rūpnīcas komandas pilots Tošihiro Arai.

Rezultāti:

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1. flag
Heikki Kovalainen
Škoda Fabia R5 42:22.8
2.
flag
Osamu Fukunaga
Škoda Fabia R5 +52.1
3.
flag
Norihiko Katsuta
Toyota GR Yaris +54.7
4. flag
Toshihiro Arai
Subaru WRX STI +1:40.5
5. flag
Seiya Mieda
Subaru WRX STI +3:36.8
6. flag
Genki Takeuchi
Subaru BRZ +3:38.1

“South Belgian Rally”

Beļģijā aizvadīts šīs valsts nacionālā čempionāta otrais posms “South Belgian Rally”. Šeit sportistiem bija jāveic 12 asfalta ātrumposmi 150 km kopgarumā, bet uzvaru izcīnīja kādreizējais WRC pilots Stefans Lefevrs ar “Citroën C3 Rally2”. Pēdējos gados pasaules čempionātā franču pilots redzams vien pa retam, bet šogad lieliski uzsācis sezonu Beļģijā, kur guvis uzvaras abos pirmajos posmos. “South Belgian Rally” viņš bija ātrākais deviņos ātrumposmos un atradās vadībā visu sacīkšu garumā. Finišā tuvākais sekotājs Greguārs Munsters gan zaudēja tikai 11 sekundes, bet trešajā vietā finišēja Džino Bukss, kurš atpalika 31 sekundi. Otro ralliju karjerā aizvadīja Joss Verstapens, bijušais F1 pilots un tagadējā F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs. Pēc pirmā ātrumposma viņš bija septītais, taču jau otrajā ātrumposmā avarēja.

Rezultāti:

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1. flag
Stéphane Lefebvre
Citroën C3 Rally2 1:13:15.4
2. flag
Grégoire Munster
Hyundai i20 N Rally2 +11.5
3. flag
Gino Bux
Škoda Fabia Rally2 evo +31.6
4. flag
Ghislain de Mevius
Škoda Fabia Rally2 evo +51.1
5. flag
Adrian Fernémont
Škoda Fabia Rally2 evo +58.6
6. flag
Maxime Potty
Citroën C3 Rally2 +1:32.6

“100 Acre Wood Rally”

Amerikas rallija čempionātā aizvadīts otrais posms “100 Acre Wood Rally”, kur bija jāmēro 13 grants ātrumposmi un 160 km. Jau pirmās dienas izskaņā, pēc veiktiem sešiem dopiem, ar pusminūtes pārsvaru pār tuvāko sekotāju līderis bija Kens Bloks. Pirms noslēdzošā ātrumposma viņa pārsvars pār Brendonu Semenuku sasniedza 45 sekundes, taču izšķirošajos kilometros Blokam nepaveicās, jo ceļā trāpījās briedis, ko viņš notrieca. Šī incidenta dēļ tika pazaudēta vairāk nekā minūte, kā rezultātā uzvaru guva kanādiešu pilots Semenuks. Bloks ierindojās otrajā vietā, bet trešajā – Barijs Makkenna.

Rezultāti:

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1.
flag
Brandon Semenuk
Subaru WRX STI 1:09:53.1
2.
flag
Ken Block
Hyundai i20 Coupe WRC +16.7
3. flag
Barry McKenna
Ford Fiesta WRC +39.3
4. flag
Travis Pastrana 
Subaru WRX STI +1:33.1
5. flag
Tom Williams
Ford Fiesta Rally2 +6:40.5
6.
flag
Mark Piatkowski
Ford Fiesta R5 +9:33.8

Itālijas grants rallija čempionāta pirmajā posmā “Rally della Val D’Orcia” uzvaru sasniedzis Paolo Adreuči (“Škoda Fabia Rally2 evo”), bet Īrijas asfalta rallija čempionāta otrajā posmā “West Cork Rally” otro uzvaru pēc kārtas guva Džošs Mofets (“Hyundai i20 R5”). Noticis arī Eiropas rallija čempionāta vēsturiskajām mašīnām (“ERC Historic”) pirmais posms “Rally Costa Brava”, kas risinājās Spānijā. Bija jāveic 12 ātrumposmi jeb 155 km distance pa asfalta ceļiem. Tajā uzvarējusi šveicieša Paskāla Perū ekipāža (“BMW M3 E30”). Slovākijas čempionāta pirmais posms “Rally Slovakia Ring” savukārt tika pārtraukts pēc tam, kad otrajā ātrumposmā pēc avārijas gāja bojā 66 gadus vecais čehu stūrmanis Rudolfs Kourils, kurš brauca ekipāžā ar Renē Dohnalu (“Peugeot 208 Rally4”).