Rallijā “Sarma” startēs 90 ekipāžas, 1. numurs somu pilotam Asunmā

Foto: Vladislav Maschl

Jau šo sestdien, 12. februārī Gulbenes apkaimē ar sacensībām “Sarma 2022” startēs Latvijas rallija čempionāta jaunā sezona. Tā kā šis būs arī Igaunijas rallija čempionāta otrais posms, pieteikušās daudzas igauņu ekipāžas, arī sportisti no citām valstīm.

Ar 1. numuru trasē dosies Somijas rallija zvaigzne Tēmu Asunmā (“Škoda Fabia Rally2 evo”). Šis braucējs piecas reizes savā karjerā kļuvis par Somijas čempionu, trīs reizes to paveicot vadošajā SM1 klasē – pēdējo reizi 2020. gadā. Vienīgo reizi Latvijā Asunmā startējis pirms desmit gadiem, kad 2012. gada rallijā “Latvija” piedalījās ar “BMW” markas aizmugurējās piedziņas auto un sasniedza otro vietu 2WD ieskaitē. Tas bija laiks, kad viņš vēl nebija pārsēdies uz pilnpiedziņu.

2. numurs piešķirts igauņu jaunajam talantam Georgam Linnamē (“Volkswagen Polo GTI R5”), kurš pēdējos gados ir viens no vadošajiem Igaunijas pilotiem, kā arī sācis veidot karjeru pasaules čempionātā. Ar pilnpiedziņas auto viņš startē no 2020. gada sezonas vidus, bet pērn Igaunijas čempionātā sasniedza otro vietu EMV2 klasē. Tāpat pērn 2021. gadā Asunmā aizvadīja pirmo pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, WRC2 klasē vairākos posmos sasniedzot arī ceturto, piekto un sesto vietu, bet kopvērtējumā bija divpadsmitais. Šogad Linnamē jau uzvarēja Igaunijas čempionāta pirmajā posmā “SprintRalli Otepää Talv”.

Savukārt 3. starta numurs ticis Vladam Jurkevičam (“Skoda Fabia Rally2 evo”), kurš ir viens no Lietuvas ātrākajiem rallistiem, lai gan tikai pērn aizvadīja pirmo sezonu pilnpiedziņas kategorijā. Sportistam izdevās sasniegt trešo vietu Lietuvas čempionātā LARČ3 klasē, bet nu jau katrās sacīkstēs Baltijas valstīs viņš ir viens no favorītiem.

Nākamie starta numuri piešķirti ukrainim Valērijam Gorbanam, kurš vienīgais sacensībās startēs ar WRC mašīnu, kā arī igauņiem Gregoram Jētsam, Rolandam Murakam un Prītam Koikam, kuri savukārt startēs ar “Rally2” klases spēkratiem.

No latviešiem augstākais starta numurs Mārtiņa Seska/Renāra Franča ekipāžai – viņi startēs ar 8. numuru. Pērnās sezonas pasaules junioru rallija čempionāta dalībnieki savus tālākos plānus vēl neatklāj, bet rallijā “Sarma” būs redzami uz starta ar pilnpiedziņas “Škoda Fabia R4” automašīnu, pārstāvot “Proracing Rally Team”. No spēcīgākajām latviešu ekipāžām jāizceļ arī Edijs Bermanis/Ivo Pūķis (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), Kalvis Blūms/Jurģis Meisters (“Mitsubishi Lancer Evo VI”) un vecmeistari Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”), kuri pēdējo reizi kopā startēja 2013. gada “Sarmā”.

Krievu pilots Dmitrijs Feofanovs, kurš startē ar latvieti Normundu Kokinu, aizvadīs pirmo ralliju ar “Ford Fiesta Rally3” automašīnu. Iepriekšējās sezonās viņi cīnījās par godalgām Eiropas rallija čempionāta ERC2 klasē.

Dalībnieku saraksts >>