Solbergs atkal nomaina stūrmani, Hutunens – komandu

Foto: wrc.com

Olivers Solbergs pasaules rallija čempionāta noslēdzošajā posmā “Rally Monza” atkal gatavojas startēt ar jaunu stūrmani, jau ceturto šajā sezonā, kamēr viņa līdzšinējais komandas biedrs Jari Hutunens pametis “Hyundai” nometni un pievienojies “M-Sport Ford”.

Hutunens “Hyundai Motorsport” pārstāvēja kopš 2018. gada, kad aizvadīja savu pirmo pilno sezonu pilnpiedziņas kategorijā. Pērn viņš kļuva par pasaules čempionu WRC3 klasē un Polijas čempionu, savukārt šogad somu pilota sniegums bija mainīgs – uzvaras WRC2 klasē Beļģijas un Sardīnijas posmos, bet izstāšanās tehnisku problēmu un avāriju dēļ Somijas ziemas rallijā, Igaunijā, Čehijā un Katalonijā.

WRC2 kopvērtējumā Hutunens ir piektajā vietā, bet uz Moncas ralliju pievienojies “M-Sport Ford” komandai.

“Šī man ir jauna komanda un mašīna, kas būs jāiepazīst, tāpēc būs ko mācīties,” stāsta 27 gadus vecais Hutunens. “Zinu, ka “Fiesta Rally2” ir ļoti konkurētspējīgs auto uz asfalta. Gribu pateikties “M-Sport”, ka izdevās tik īsā laikā vienoties.”

Savukārt cita “Hyundai Motorsport” rūpnīcas braucēja, norvēģa Olivera Solberga stūrmanis Moncas rallijā būs Eliots Edmondsons, kurš iepriekš startējis kopā ar tādiem pilotiem kā Kriss Ingrams, Gass Grīnsmits un šogad vairākās sacīkstēs arī ar Andreasu Mikelsenu, palīdzot viņam sasniegt uzvaras abos Portugālē notikušajos Eiropas čempionāta posmos – Azoru salās un Fafē.

Solbergs gan sezonu noslēgs nevis WRC2 kategorijā, kur šogad viņam nav labi veicies, bet pie “Hyundai i20 Coupe WRC” mašīnas stūres un pārstāvot “Hyundai” satelītkomandu “2C Compétition”. Šis viņam būs jau ceturtais starts pasaules čempionāta posmos ar WRC klases mašīnu. Tikmēr pastāvīgu stūrmani atrast Solbergam nav izdevies – šogad viņš braucis kopā gan ar Āronu Džonstonu, gan Sebastianu Maršalu un Kreigu Drjū. Ar britu Edmondsonu abi jau strādājuši kopā stenogrammas pierakstīšanā Zviedrijā un pagājušajā nedēļā Itālijā aizvadīja testus.

WRC2 kopvērtējums:

Vieta Pilots Komanda Punkti
1. Norway Andreas Mikkelsen Toksport 126
2. Norway Mads Østberg  TRT 126
3. Bolivia Marco Bulacia Wilkinson Toksport 104
4. Finland Teemu Suninen M-Sport Ford / Movisport 93
5. Finland Jari Huttunen Hyundai Motorsport N 78
6. RAF Nikolay Gryazin Movisport 77
7. Finland Esapekka Lappi Movisport 59
8. France Eric Camilli Sports & You 51
9. Czech Republic Martin Prokop M-Sport Ford 51
10. France Adrien Fourmaux M-Sport Ford 48

Izmantotie resursi:
www.wrc.com