Dramatiski noslēdzas Lauzicas rallijs

Foto: rallyebild.de

Ar dramatisku iznākumu sestdien Vācijā noslēdzās Lauzicas rallijs, kur uzvarētājs noskaidrojās vien pēdējā ātrumposmā, kas galu galā tika atcelts. Tikmēr Lazara Kana un Normunda Kokina ekipāža sasniedza ceturto vietu savā klasē.

Pēc sacīkšu pirmās dienas, kurā tika veikti četri ātrumposmi, vadībā bija izvirzījies Eiropas rallija čempionāta dalībnieks Eriks Caiss no Čehijas, kuram pavisam netālu sekoja norvēģis Anderss Grondals un vācietis Matiass Kāle.

Sestdienas priekšpusdienā Caiss uzvarēja trijos no četriem ātrumposmiem un bija palielinājis pārsvaru pār Grondalu līdz 22 sekundēm, kamēr Kāle sekoja turpat aiz viņiem. Nākamajos trīs dopos Caisam vēl divas uzvaras un pirms noslēdzošā ātrumposma viņa pārsvars jau pārsniedza pusminūti.

Tad notika negaidītais, jo pēdējā ātrumposmā atteica viņa “Ford Fiesta Rally2” mašīnas dzinējs, kas turklāt aizdegās. Ātrumposms tika atcelts un par uzvarētāju pasludināts Kāle, kurš vien iepriekšējā ātrumposmā bija ticis garām Grondalam – finišā abus šķīra tikai 1.1 sekunde. Pie trešās vietas tika polis Daniels Kvists, kurš uzvarētājam zaudēja aptuveni četras minūtes.

Jau ziņots, ka piektdien izstājās gan Mikus Grantiņš/Aldis Hanzens (“Mitsubishi Lancer Evo VI”), gan Fabio Švarcs/Andris Mālnieks (“Ford Fiesta Rally4”). Grantiņa ekipāža sestdien sacensības turpināja, bija pacēlusies uz 37. vietu kopējā vērtējumā un desmito NC1 ieskaitē, bet veica tikai desmit ātrumposmus. Arī Švarca ekipāža atgriezās sacīkstēs, bet jau dienas pirmo ātrumposmu nespēja noslēgt. No latviešu pārstāvētajām ekipāžām finišā bija tikai Lazars Kans/Normunds Kokins (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kuri absolūtajā ieskaitē guvuši 13. vietu, bet savā NC1 klasē – ceturto.

Šogad Lauzicas rallijs bija Eiropas rallija kausa izcīņas (ERT) posms. Matiasam Kālem šī ir jau sestā uzvara šajās sacensībās.

Lauzicas rallija rezultāti:

Pilni rezultāti >>