Latvieši atgriežas Polijas rallijkrosā

Foto: QNIGAN Rallycross Media

Pirms pāris sezonām Latvijas sportistu starts Polijas rallijkrosa čempionātā bija regulārs, pat sasniedzot šīs valsts seriāla kopvērtējuma medaļas. Vispārējā situācija gan ceļošanu svešumā ierobežoja, un mūsu braucēju starti Polijā vairs nenotika. Taču aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas pārstāvji atkal nonāca Polijā, Slomžinas trasē.

Uz starta gan Polijas rallijkrosa čempionāta, gan autokrosa kausa posmā stājās Ronalds Baldiņš, attiecīgi, ar “Supercar” klases “Ford Focus” un “Xtreme” klases bagiju. Valmierietis startēja godam abās ieskaitēs, rallijkrosā gūstot otro vietu astoņu dalībnieku konkurencē, bet “Xtreme” klasē gūta uzvara.

Rallijkrosā pirmajā braucienā izstāšanās pēc gandrīz piedzīvota kūleņa, bet nākamajos trijos braucienos sasniegtas ceturtās vietas. Savā pusfinālā Baldiņš finišu sasniedza trešajā vietā, nokļūstot arī finālā. Labs rezultāts nāca vissvarīgākajā braucienā – sasniegta otrā pozīcija, kuru sākotnējie rezultāti īsti pat nesolīja.

Sešu dalībnieku konkurencē ar bagiju gan Baldiņš nebija apturams, nodemonstrējot mājiniekiem spilgtāko iespējamo rezultātu – pārliecinošas uzvaras visos trīs kvalifikācijas braucienos un finālā. Tā kā Polijas vizītei bija arī zināmi “saimnieciskie mērķi”, titulētais kroskarts palika poļu zemē, Ronalds to pārdevis.

“Saimnieciskie mērķi” bija arī Arnim Odiņam un viņa komandai, kura devās uz Slomžinu ar savu Latvijas čempionāta “Super 1600” uzvarētājauto “Peugeot 207”. To uz šo sacīksti noīrēja Lukašs Tiškevičs, kurš sezonas laikā startēja “SuperNational” un SN-2000 klases ieskaitē, bet pēdējā posmā, saglabājot iespēju startēt “SuperNationals”, pēdējo posmu aizvadīja SN-1600 ieskaitē.

Lielajā “SuperNationals” vērtējumā  viņš sasniedza sesto vietu, bet SN-1600 klasē, uzvarējis visos kvalifikācijas braucienos, Tiškevičs triumfēja arī finālā.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv