Grjazinam tiek atņemta Ungārijas rallijā izcīnītā uzvara

Foto: fiaerc.com

Tiesneši piešķīruši 15 minūšu sodu Latviju pārstāvošajam krievu pilotam Nikolajam Grjazinam, kā rezultātā viņš ir zaudējis svētdien Eiropas rallija čempionāta posmā “Rally Hungary” izcīnīto uzvaru. Pirmā vieta tikusi norvēģim Madsam Ostbergam.

Grjazins sacensībās uzvarēja ar ievērojamu pārsvaru pār Ostbergu, tomēr vēlāk tiesneši lēma, ka latviešu komandas “Sports Racing Technologies” ekipāžai piešķirams sods par to, ka tā neapstājās pie avarējušās Norberta Herciga mašīnai, lai pārliecinātos, ka negadījumu piedzīvojušajiem viss ir kārtībā.

Jau ziņots, ka ungāra Herciga ekipāža smagi avarēja svētdienas pirmajā ātrumposmā, pēc kā gan pilots, gan stūrmanis tika nogādāti slimnīcā. Abi guva ķermeņa sasitumus, bet līdzbraucējs pat ir lauzis vai vismaz traumējis sešas ribas.

Pirms izstāšanās Hercigs bija Grjazina tuvākais sekotājs, un tieši krievu pilots bija pirmais, kurš brauca garām notikuma vietai. Trases tiesneši viņu jau kādu gabalu pirms negadījuma vietas brīdināja par priekšā notikušo nelaimi, savukārt, kad Grjazins brauca garām, pie avarējušā auto bija redzams tikai pilots, un nebija izlikta ne SOS, ne OK zīme. Šo mirkli nofilmēja kāds no skatītājiem, un video tika ņemts par pamatu, kad tiesneši lēma Grjazina rezultātam pievienot 15 minūtes. Grjazins atzina, ka pārpratis viņam rādītos signālus, tādēļ arī nav apstājies pie Herciga.

Tā visa rezultātā Grjazins zaudēja uzvaru un “Rally Hungary” rezultātos atkrita uz 24. vietu, kamēr pie pirmās ticis Ostbergs, kurš pats pirms tam bija avarējis, taču salīdzinoši veiksmīgi, jo braukšanu varēja turpināt. Otrajā vietā oficiālajos rezultātos ierindojas polis Mikolajs Marčiks, kurš sacīkstēs startēja ar “Sports Racing Technologies” sagatavotu mašīnu, bet trešo vietu guvis Ungārijas čempions Andrāss Hadiks.

“Rally Hungary” rezultāti:

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1.
flag
Mads Østberg
Citroën C3 Rally2 1:38:43.4
2.
flag
Mikołaj Marczyk
Škoda Fabia Rally2 evo +21.8
3. flag
András Hadik
Ford Fiesta Rally2 +26.1
4.
flag
Efrén Llarena
Škoda Fabia Rally2 evo +1:14.1
5.
flag
Simone Campedelli
Škoda Fabia Rally2 evo +1:21.8
6.
flag
Andreas Mikkelsen
Škoda Fabia Rally2 evo +1:30.4
7.
flag
Erik Cais
Ford Fiesta Rally2 +1:49.6
8.
flag
Yoann Bonato
Citroën C3 Rally2 +2:06.8
9.
flag
Miklós Csomós
Škoda Fabia R5 +2:14.8
10.
flag
László Bodolai
Ford Fiesta Rally2 +4:48.3

Pilni rezultāti >>