Nikolajs Grjazins ar “VW Polo R5” šogad aizvadīs pilnu WRC2 sezonu

Foto: Facebook.com/gryazin.nikolay

Krievu pilots Nikolajs Grjazins apstiprinājis, ka šogad aizvadīs pilnu sezonu pasaules rallija čempionāta klasē WRC2.

Pirmo sezonu pasaules čempionātā Grjazins aizvadīja 2019. gadā, kad WRC2 kategorijā uzvarēja Somijas posmā, kopumā divreiz kāpa uz pjedestāla un izcīnīja ceturto vietu kopvērtējumā, startējot ar latviešu komandas “Sports Racing Technologies” sagatavotu “Škoda Fabia R5” automašīnu. Pērn viņš jau “Hyundai Motorsport” rūpnīcas pilota statusā WRC2 kategorijā guva divus pjedestālus un kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu, nopelnot vienādu punktu skaitu ar ceturtās vietas ieguvēju, komandas biedru Oli Kristianu Veibiju.

Šogad no “Hyundai i20 R5” mašīnas viņš pārsēdīsies uz “Sports Racing Technologies” sagatavoto “Volkswagen Polo GTI R5”, ar ko piedalīsies jau šomēnes gaidāmajā Montekarlo rallijā. Tiesa gan, šīs sacīkstes viņš nav atzīmējis kā posmu, kurā cīnīsies par pasaules čempionāta ieskaites punktiem. Zināms vien, ka septiņos citos posmos šosezon Grjazins sacentīsies par punktiem WRC2 vērtējumā, taču pagaidām vēl netiek atklāts, kuros tieši.

“Esmu ārkārtīgi priecīgs atgriezties WRC2,” komentē Grjazins. “Esmu ļoti pateicīgs tiem, kas devuši man šo iespēju. Tagad jāturpina gūt pieredze un ceru būt starp vadošajiem braucējiem.”

Grjazina stūrmanis šosezon būs Konstantīns Aleksandrovs, ar kuru kopā 23 gadus vecais pilots startē kopš pagājušās sezonas vidus.

Izmantotie resursi:
www.wrc.com