Rovanpera aizvadījis pēdējās sacīkstes ar R5 klases auto

Foto: Bitto Zsolt

Decembra beigās Ungārijā notikušajās rallija sacensībās “Szilveszter Rallye” pēdējo reizi uz starta ar “Škoda Fabia R5” automašīnu izgāja divkārtējais Latvijas čempions Kalle Rovanpera, kurš šogad jau karjeru turpinās pasaules čempionāta posmos ar “Toyota Yaris WRC” automašīnu.

Moģorodas apkaimē notikušajā asfalta rallijā, kas šogad notika 21. reizi un risinājās divas dienas, bija jāaizvada vien seši ātrumposmi, bet to kopējais garums sastādīja 53 km. Lai gan šis nebija Ungārijas čempionāta ieskaites posms, uz starta izgāja gandrīz 150 ekipāžas, no kurām vairāk nekā desmit startēja ar R5 klases mašīnām, arī Rovanpera, kurš guva uzvaru. Šoreiz viņam blakus sēdās Nora Korhonena, bet auto bija sagatavojusi “Rufa Sport” komanda.

“Ļoti interesantas sacīkstes, lai noslēgtu sezonu,” teica Rovanpera. “Ļoti izbaudīju šo ralliju un, cerams, tāpat arī līdzjutēji. Norai tas bija pirmais rallijs dzīvē, un viņa savu darbu paveica lieliski.”

Rovanpera uzvarēja gan pirmās dienas divos ātrumposmos, gan vēl trijos no četriem otrajā dienā aizvadītajiem, tuvāko sekotāju finišā pārspējot par 36 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās čehu pilota Petra Semerāda (“Škoda Fabia R5 evo”) ekipāža, kamēr trešajā vietā, atpaliekot vēl astoņas sekundes, finišēja ungārs Ferencs Vinče juniors (“Volkswagen Polo GTI R5”).

“Sezona ir oficiāli beigusies, un ir laiks pateikties “Škoda Motorsport” par aizvadītajiem gadiem,” sacīja Rovanpera. “Komandas sastāvā esmu veicis divas panākumiem bagātas sezonas, un šī bija labākā vieta, kurā izaugt par WRC braucēju. Kopā esam uzvarējuši rallijos visā pasaulē, izcīnījuši divus titulus ražotāju ieskaitē un šogad arī WRC2 PRO individuālajā vērtējumā. Tāpat ar stūrmani līdzdarbojāmies šogad iznākušās “Fabia R5 evo” mašīnas attīstīšanā, un arī šī pieredze man noteikti palīdzēs nākotnē.”

Šobrīd Rovanpera jau ir “Toyota Gazoo Racing” rūpnīcas komandas pilots, un šogad aizvadīs sezonu pasaules rallija čempionāta WRC klasē. Pirmās sacensības ar “Toyota Yaris WRC” automašīnu viņam paredzētas jau šomēnes “Arctic Lapland Rally”. Tas būs Somijas rallija čempionāta pirmais posms, kas norisināsies no 16. līdz 18. janvārim.

“Szilveszter Rallye 2019” rezultāti:

Vieta Valsts Pilots Auto
Komanda
Rezultāts
1. flag Kalle Rovanperä Škoda Fabia R5
Rufa Sport
33:11.5
2. flag Petr Semerád Škoda Fabia R5 evo
Topp-Cars Rally Team
+36.6
3. flag Ferenc Vincze Jr. Volkswagen Polo GTI R5
Korda Racing Kft.
+44.8
4. flag Miklós Csomós Škoda Fabia R5
East Motorsporst Kft.
+46.2
5. flag Ádám Velenczei Citroën C3 R5
Citroën Rally Team
+57.7
6. flag János Puskádi Škoda Fabia R5 evo
Eurosol Racing Team Hungary
+1:37.8
7. flag Ariel Gyarmati Mitsubishi Lancer Evo IX R4
Gránit Motorsport Kft.
+2:01.2
8. flag Zoltán Lencse Ford Fiesta R5
Speed Technika Kft.
+2:06.7
9. flag Tamás Bacsa Mitsubishi Lancer Evo IX R4
Rally Café Racing Kft.
+2:08.7
10. flag Csaba Berkes Škoda Fabia R5 evo
Dani Fischer Team
+2:24.6