Vājos rezultātus “Citroen” izskaidro ar nepareizi izvēlētiem testu ceļiem

Foto: Citroen Racing

“Citroen” ekipāžām aizvadītajā pasaules rallija čempionāta posmā Korsikā bija acīmredzamas grūtības uz asfalta seguma, un komandas vadītājs to izskaidro ar faktu, ka testu veikšanai izvēlētie ceļi bijuši nepareizie.

Čempionam Sebastjēnam Ožjē, lai gan sacīkstēs viņš finišēja otrais, 40 sekundes aiz uzvarētāja Tjerī Noivila, nevienā no ātrumposmiem neizdevās sasniegt labāko rezultātu. Lai gan Ožjē savā karjerā Korsikas rallijā divreiz spējis uzvarēt, šoreiz pat par gūtu otro vietu jāpateicas daļēji arī veiksmei.

“Mēs nebijām paredzējuši, ka tik ļoti pietrūks ātruma,” neslēpj Ožjē. “Turpinājām cīnīties, neskatoties uz to, un varam būt laimīgi par to vietu, ko esam ieguvuši. Vēl dažus gadus atpakaļ es būtu ļoti nokaitināts, bet tagad redzu arī citu perspektīvu. Mašīnai trūka saķeres un tai slīdēja ārā priekša. Nedēļas nogale izvērsās par īstu dzīves pārbaudījumu. Izmēģinājām atšķirīgus regulējumus, lai saprastu, kas tieši ir problēma un, lai gan es nevaru teikt, ka atradām risinājumu, šīs trīs dienas bija ļoti noderīgas, lai iepazītu mašīnu.”

Otrs “Citroen” pilots Esapeka Lapi, kurš finišēja tikai septītais, pirms tam četras dienas Korsikā aizvadīja testus ar “C3 WRC” spēkratu, taču tie notika pa savādākiem ceļiem.

“Testos ceļi nebija tik plati un gludi kā rallija pirmajā daļā,” atzīst komandas vadītājs Pjērs Budars. “Testos mums pietrūka tādu ceļu, un tas daļēji izskaidro rezultātus. Kad sākām ralliju, nevarējām izlabot pieļautās kļūdas, jo mums bija noteikti regulējumi un amortizatori, kas atbilst tieši tiem. Kad jādodas uz tehnisko apskati, viņi šos amortizatorus aizzīmogo, bet uz visu nedēļas nogali pieejami pieci komplekti, atšķirīgi Sebam un Esapekam. Ja mums būtu trīs mašīnas, tad šādi komplekti būtu septiņi un varbūt dotu lielākas iespējas kaut ko izdomāt.”

WRC kopvērtējumā Ožjē gan visai augstu, jo ieņem otro vietu un tikai divus punktus zaudē “Hyundai” pilotam Noivilam, kamēr vēl par trim punktiem mazāk ir “Toyota” pārstāvim Otam Tanakam, kuram Korsikas posms bija problemātisks un nācās samierināties ar sesto vietu.

Izmantotie resursi:
www.motorsport.com