Lietuvas rallija čempionāta finālposmā triumfē Žala/Mālnieks

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ar lietuviešu pilota Vaidota Žalas un latviešu stūrmaņa Andra Mālnieka ekipāžas uzvaru aizvadītās nedēļas nogalē finišējis Lietuvas rallija čempionāta noslēdzošais, piektais posms.

“Classic Rally” autosacīkstes norisinājās sestdien, 6. oktobrī Lietuvas pilsētas Druskininku apkaimē. Dienas laikā braucējiem bija noteikts mērot 12 ātrumposmus, kuru kopējais garums sastādīja 105 kilometrus. Astoto dopu gan atcēla, jo uz ceļa bija izveidojušās pārāk dziļas risas. Sacensību izšķirošās cīņas tikmēr norisinājās jau pēc tumsas iestāšanās.

Startējot ar “Škoda Fabia R5” automobili, Žala un Mālnieks konkurentiem neatstāja nekādas cerības, jo bija ātrākie visos notikušajos ātrumposmos. Līdz ar to tuvākie sekotāji Egidijs Valeiša un Mindaugs Varža (“Ford Fiesta R5”) finišā no viņiem atpalika gandrīz divas minūtes, savukārt trešajā vietā ierindojās Giedrs Notkuss un Daļus Strižans (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kuri finišēja nepilnas divas ar pusi minūtes no uzvarētājiem, taču nodrošināja pirmo vietu Lietuvas čempionāta kopvērtējumā.

Kopumā finišu sasniedza 26 no startējušajām 34 ekipāžām. Starp tiem, kas līdz finišam netika, ir arī Jāņa Vorobjova un Ivo Pūķa (“BMW M3”) duets.

Drīzumā tiks publiskoti arī pilni Lietuvas rallija čempionāta kopvērtējuma rezultāti.

“Classic Rally 2018” rezultāti:

1. Žala/Mālnieks (Škoda Fabia R5), 52:01.0
2. Valeiša/Varža (Ford Fiesta R5), +1:54.4
3. Notkus/Strižanas (Mitsubishi Lancer Evo IX), +2:24.8
4. Švedas/Sakalauskas (Mitsubishi Lancer Evo IX), +2:51.8
5. Šiugždinis/Vičiūnas (Mitsubishi Lancer Evo IX), +5:34.3
6. Vaškys/Paškevičius (Mitsubishi Lancer Evo IX), +6:23.5
7. Sladkevičius/Saudargas (Mitsubishi Lancer Evo X), +6:49.7
8. Tamašauskas/Švedas (BMW M3), +7:17.2
9. Samsonas/Snitkas (BMW M3 E36), +7:27.2
10. Potiiko/Mishyn (Mitsubishi Lancer Evo X), +7:34.5