21.jūlijā – minirallijs “Saldus 2018”

Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

21. jūlijā starts tiks dots Latvijas kausa izcīņas 3. posmam – minirallijam “Saldus 2018”. Minirallija atklāšana, finiša procedūra un apbalvošana norisināsies tieši Saldus sirdī, Oskara Kalpaka laukumā. Skatītāji un atbalstītāji gaidīti uz minirallija atklāšanu 12:00, ceremoniālais starts,  sākot jau no 13:00. Plānotais rallija finišs, kad dalībnieki atgriezīsies atpakaļ Saldū, ir ap pieciem pēcpusdienā. Lai redzētu dalībniekus rallija režīmā, skatītājiem būs jādodas uz Kursīšu, Zaņas un Nīgrandes pagastiem, kuros būs izveidoti trīs ātrumposmi. Katru ātruma posmu dalībnieki veiks divas reizes, kopā sporta režīmā nobraucot piecpadsmit kilometrus. Ātrumposmu kartes un informāciju skatītājiem publicēsim rallija nedēļā.

Minirallija “Saldus 2018” skatītājus priecēs divi sporta GAZ, tautā saukti par gazikiem, kuri startēs ar pirmajiem numuriem. Cītīgi minirallijam gatavojas Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts un viņa vietnieks Raivis Zīrups, kuri pildīs “nullītes” funkciju. Kā papildus desertiem skatītājiem noteikti būs Ivara un Andra Velmes, kurus visos rallijos pavada skatītāju ovācijas,  starts kā 01 ekipāžai, jo iespaidīgais Audi Quattro neatstāj vienaldzīgu nevienu! Vēl ir plānots dalībnieku saraksta papildinājums no Lietuvas, tāpat par piedalīšanos minirallijā noris sarunas ar “lielā” rallija dalībniekiem.

Rallija dienā no 12:30 Saldus radio 107.9 tiešraidē būs dzirdama atklāšanas ceremonija un visa ceremoniālā starta procedūra. Online rezultāti būs pieejami www.4rati.lv. Tāpat plānojam live video tiešraides gan no atklāšanas, gan no kāda ātruma posma. Aicinām dalībniekus un visus interesentus apmeklēt mūsu sociālo kontu /www.facebook.com/eveautosports/, kurā aktīvi informējam par jaunumiem un dalībniekiem.

Dalībnieku reģistrācija noris www.4rati.lv/saldus-2018/   līdz 9. jūlija 18:00, pēc šī datuma atbilstoši nolikumam tiek piemērota paaugstināta dalības maksa, tāpēc lūgums dalībniekiem reģistrēties savlaicīgi.

Miniralliju Saldus 2018 lielākais atbalstītājs – Saldus novada pašvaldība. Atbalsta XL Energy Drink, Win-Door Systems, Sporta Punkts, Alex Sound & Light, Latvijas sporta aģentūra, Signet serviss, Cannelle Bakery, Saldus Maiznieks. Lielu paldies sakām Nīgrandes, Zaņas un Kursīšu pagastu pārvalžu vadītājiem un Saldus novada domes priekšēdētājam Mārim Zustam. Informatīvi atbalsta 4rati.lv, laikraksts Saldus Zeme, Kurzemes radio Autolaiks, Saldus radio, Go4speed.lv.