Sardīnijā startē WRC septītais posms, vadībā Ožjē

Foto: wrc.com

Ar pirmo ātrumposmu ceturtdienas vakarā Itālijā, Sardīnijas salā startēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas septītais posms. Ar minimālu pārsvaru par līderi kļuvis Sebastjēns Ožjē no “M-Sport Ford” vienības.

Iepriekšējā posmā Portugālē Ožjē piedzīvoja pirmo izstāšanos sezonā, kas lika viņam zaudēt vadību čempionāta kopvērtējumā. Gūstot otro uzvaru sezonā, tagad par jauno WRC līderi kļuvis “Hyundai” pilots Tjerī Noivils, kurš aizsteidzies uzreiz 19 punktus priekšā. Trešais šobrīd ir “Toyota” pārstāvis Ots Tanaks, kurš Portugālē izstājās un pašlaik no Noivila atpaliek jau 47 punktus.

Sardīnijā notiks 2018. gada septītais posms, iezīmējot pasaules čempionāta sezonas vidu. Piektdien, sestdien un svētdien sportistiem būs jāsacenšās grants ātrumposmos, ar laika ieskaiti veicot vairāk par 310 kilometriem. Kopumā šajā rallijā plānoti 20 ātrumposmi.

Pirmais no tiem notika jau ceturtdien un bija vien 2 km garš. Labāko laiku tajā sasniedza Ožjē, 0.1 sekundi aiz sevis atstājot “Hyundai” pilotu Andreasu Mikelsenu. Noivils ieņēma trešo vietu, zaudējot 0.7 sekundes, kamēr Tanaks bija desmitais ātrākais.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc SS1:

Vieta Valsts Pilots Auto Rezultāts
1. flag Sebastjēns Ožjē Ford Fiesta WRC  2:02.7
2. flag Andreass Mikelsens Hyundai i20 Coupe WRC +0.1
3. flag Tjerī Noivils Hyundai i20 Coupe WRC +0.7
4. flag Elfins Evanss Ford Fiesta WRC +0.9
5. flag Heidens Padons Hyundai i20 Coupe WRC +1.6
6. flag Esapeka Lapi Toyota Yaris WRC +1.7
7. flag Tēmu Suninens Ford Fiesta WRC +1.8
8. flag Madss Ostbergs Citroën C3 WRC +1.9
= flag Jari-Mati Latvala Toyota Yaris WRC +1.9
10. flag Ots Tanaks Toyota Yaris WRC +2.5