“Dynamic Sport” komanda izcīna septīto vietu Lauzicas rallijā

Foto: Philipp Pfennig Fotografie

Anda Neikšāna vadītā “Dynamic Sport” komanda ar ukraiņu pilotu Tarasu Kravčenko izcīnījusi septīto vietu Vācijā notikušajā Lauzicas rallijā, kas šogad bija “Central Rally Trophy” seriāla sezonas septītais posms.

“ADMV Lausitz Rallye” šogad notika jau 19. reizi un uz starta atkal pulcēja ekipāžas no dažādām valstīm. Lai gan citus gadus piedalījās arī vairākas latviešu ekipāžas, šoreiz uz Vāciju bija devusies tikai “Dynamic Sport” vienība, kas apkalpoja Tarasa Kravčenko un Jurija Kuzminova auto “Mitsubishi Lancer Evo X”.

Kravčenko ekipāža sacīkšu pirmajā dienā, kad notika pirmie četri ātrumposmi, bija atkritusi uz 32. pozīciju, bet otrajā rallija dienā, veicot grants ātrumposmus, stabili progresēja, pēc astotā ātrumposma iekļūstot pirmajā desmitniekā, bet pēdējā, 13. ātrumposmā pakāpjoties jau uz septīto vietu. “Central Rally Trophy” ieskaitē ukraiņiem sestā vieta.

Pieredzējušais vācietis Matiass Kāle ar “Škoda Fabia R5” kļuva par Lauzicas rallija uzvarētāju. Viņš bija līderis jau pēc pirmās dienas, otrās dienas sākumā kādu laiku atradās otrajā pozīcijā, bet tad atkal to atguva. Vadībā otrās dienas sākumā bija nokļuvis norvēģis Anderss Grondals, taču jau septītajā “dopā” viņa “Ford Fiesta R5” mašīnai pievīla ūdens sūknis un nācās izstāties no pirmās vietas.

Finišā Kāles ekipāža tuvāko sekotāju zviedru Algotu Obergu ar “Subaru Impreza WRX STi” apsteidza par vairāk nekā trīs ar pusi minūtēm. Trešo vietu rallijā guva Eiropas čempionāta dalībnieks čehs Antonīns Tlustāks, kurš startēja ar “Škoda Fabia R5”.

Lauzicas rallija rezultāti:

Vieta Valsts Pilots Marka Auto modelis Rezultāts
1. flag Matthias Kahle icon Škoda Fabia R5 1:49:40.1
2. flag Algot Öberg icon Subaru Impreza WRX STi +3:35.5
3. flag Antonín Tlusťák icon Škoda Fabia R5  +4:19.4
4. flag Hermann Gassner icon Mitsubishi Lancer Evo X R4 +6:52.4
5. flag Arnt Gustav Olsen icon Ford Fiesta R5  +7:41.7
6. flag Daniel Chwist icon Subaru Impreza WRX STi +10:40.6
7. flag Taras Kravchenko icon Mitsubishi Lancer Evo X
+11:59.2
8. flag Raphael Ramonat icon Mitsubishi Lancer Evo VII
+12:38.7
9. flag Albert von Thurn und Taxis icon Škoda Fabia R5  +14:23.1
10. flag Bjørn Bækkevold icon Mitsubishi Lancer Evo V +14:23.4