Avārijā gūtās traumas dēļ Sordo izlaidīs Somijas WRC posmu

Foto: motorsport-magazin.com

“Hyundai Motorsport” komanda šodien apstiprināja, ka tās pilots Danijs Sordo nepiedalīsies pasaules rallija čempionāta astotajā posmā Somijā, jo pagājušajā nedēļā testu laikā piedzīvoja avāriju un tika traumēts.

8. jūlijā testu braucienu laikā Sordo un viņa stūrmanis Marks Martijs lielā ātrumā piedzīvoja avāriju. Mediķi Sordo konstatēja muguras skriemeļa lūzumu, taču vēlāk pilots tika palaists mājās, kur ārstēšanos turpina.

Iepriekšējā posmā Polijā Sordo piedzīvoja pirmo izstāšanos sezonā, bet WRC kopvērtējumā ieņem augsto piekto vietu. Viņa komandas biedrs Heidens Padons ir trešais, bet Tjerī Noivils ierindojas septītajā vietā.

Sordo vietā Somijas rallijā startēs Kevins Abrings, kurš ir “Hyundai Motorsport” testpilots. Abringam tas būs trešais pasaules čempionāta posms sezonā – Portugālē un Somijā viņš pilotēja iepriekšējās paaudzes “Hyundai i20 WRC”, bet Somijā tiks pie iespējas braukt ar 2016. gada WRC modeli.

Komanda testus Somijā plāno veikt no 22. līdz 25. jūlijam, kad ierindā būs gan Abrings, gan Noivils un Padons. Somijas rallijs notiks no 28. līdz 31. jūlijam.