Arī šogad Latvija būs pārstāvēta F1 tehniskajā komisijā Sočos

Foto: f1fanatic.co.uk

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, arī šogad Latvija atkal būs pārstāvēta F1 pasaules čempionāta Krievijas posma tehniskajā komisijā, neskatoties uz to, ka ievērojami samazināts tehnisko tiesnešu skaits.

2015. gadā uz Krievijas “Grand Prix” devās Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Tehniskā dienesta tiesneši Ģirts Auziņš, Ģirts Leimans un Jānis Zeķītis. Viņu uzdevums bija uzraudzīt drošības noteikumu ievērošanu tādās vadošajās šī čempionāta komandās kā “Ferrari”, “Mercedes” un “Red Bull”.

Šogad tehniskās komisijas sastāvs ticis krietni samazināts, kā rezultātā uz Krievijas “Grand Prix” izcīņu dodas tikai Ģirts Auziņš, kurš vēl februārī līdzīgus pienākumus veica pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Zviedrijā.

Neskatoties uz tiesnešu sastāva ievērojamo samazināšanu, Latvija tomēr būs pārstāvēta Formula 1 sacensībās Sočos. Zīmīgi, ka Krievijas posmā tehniskajā komisijā Auziņš būs vienīgais strādājošais no ārvalstīm.

Tas, ka latvieši atkārtoti tiek aicināti uz tik liela mēroga pasākumu, pierāda, ka LAF Tehniskā dienesta tiesneši spējuši sevi labi pierādīt līdz šim notikušajās augstākā mēroga sacensībās.

Krievijas “Grand Prix” izcīņa norisināsies šajā nedēļas nogalē Sočos, startējot tādām slavenībām kā Luiss Hamiltons, Kimi Raikonens, Sebastians Fetels, Niko Rosbergs un daudziem citiem.