Ožjē centīsies pirmo reizi uzvarēt Argentīnas rallijā

Foto: wrc.com

Argentīnas rallijs ir vienīgais šobrīd WRC kalendārā esošais posms, kurā ne reizi nav spējis uzvarēt trīskārtējais pasaules čempions Sebastjēns Ožjē. Šonedēļ viņam būs iespēja to paveikt.

Argentīnas rallijā Ožjē ir braucis jau sešas reizes, taču uzvarēt tā arī nav spējis. 2013. gadā viņš piekāpās Sebastjēnam Lēbam, izcīnot otro vietu, bet 2014. gadā finišēja aiz komandas biedra Jari-Mati Latvalas. Pārējās reizes rezultāti bijuši sliktāki.

“Argentīnas rallijs ir vienīgais posms kalendārā, kurā neesmu uzvarējis,” stāsta 34 WRC uzvaru īpašnieks. “Arī šogad neklāsies viegli, jo startēšu pirmais pēc kārtas. Tomēr, lai kas arī nenotiktu, mēģināšu uzlabot savus rādītājus šajā rallijā un pirmo reizi uzvarēt.”

Viņš turpina: “Par Argentīnu esmu noskaņots pozitīvi. Tiesa, laikapstākļi var būt sarežģīti. Migla te bieži pagrūtina redzamību, kas rallija pilotam nav tā labākā lieta. Atšķirībā no Meksikas grants, šeit ceļa segums ir daudz mīkstāks un smilšaināks. Tas prasa citādu braukšanas stilu.”

“Volkswagen” rūpnīca šobrīd guvusi jau 12 uzvaras pēc kārtas un, ja kāds no tās pilotiem Argentīnā uzvarēs, komanda būs palikusi nepārspēta jau veselu gadu. Tas būtu jauns rekords.

Argentīnas WRC rallijs bāzēsies 700 kilometrus uz ziemeļrietumiem no valsts galvaspilsētas Buenosairesas. Sacensības startēs jau šovakar, bet kopumā, līdz svētdienai, būs jāveic 18 ātrumposmi, ar garumu 364 km.

Izmantotie resursi:
www.wrc.com