“RE Autoclub” ar izmaiņām sastāvā dodas uz FIA Pasaules kausa posmu

Foto: publicitātes

No 20. līdz 22.februārim Karēlijā, Krievijā norisināsies pirmais FIA Pasaules kausa un Krievijas čempionāta posms rallijreidā “Northern Forest”. Tajā piedalīsies četras ”RE Autoclub” pārstāvētās ekipāžas, tai skaitā Tonija Gardemeistera pilotētā ekipāža, kurā stūrmanis būs Latvijas autosportists Krišjānis Caune.

Šogad uz Pasaules kausa 1.posmu rallijreidā ar Latvijas autosporta komandu “RE Autoclub” dosies spēcīgi un jau sevi pierādījuši sportisti:

  • Toni Gardemeister, Somija, Krišjānis Caune, Latvija (Mitsubishi MPR 107)

Gardemeister ir piedalījies vairāk kā 210 sacensībās, tai skaitā ieguvis arī pasaulē 4.ātrākā braucēja titulu. Par viņa stūrmani ir izvēlēts Krišjānis Caune (Latvija), kurš autosportā ir jau no 11 gadu vecuma un uz podiuma ir kāpis vairāk kā 18 reizes.

  • Jouni Ampuja, Markku Hurskainen, Somija (Mitsubishi MPR 112)

Arī Ampuja ir piedalījies vairāk kā 200 sacensībās un šī ekipāža pagājušajā gadā pirmo reizi piedalījās visos Krievijas čempionāta posmos un kopvērtējumā no 1.vietas ieguvēja atpalika tikai par 2 punktiem. Šogad ekipāža gatava cīnīties līdz galam

  • Tapio Lauronen, Toni Lauronen, Somija (Mitsubishi L2)

Tapio Lauronen ir pieredzējis Somijas rallija un rallijsprinta braucējs. Viņš ir iemīļojis tieši šo, ziemas rallijreida posmu un jau piedalās tajā vairākus gadus. Taču šogad pirmo reizi stūrmaņa lomā būs dēls Toni Lauronen, kurš savos 20 gados ir ieguvis nopietnu pieredzi Somijas rallijos.

  • Aleksandrs Terentjevs, Aleksejs Berkuts, Krievija (Ford Raptor F150SVT)

Terentjevs ir pieredzējis Krievijas čempionāta rallijreidā dalībnieks un paspējis pierādījis sevi arī uz globālās skatuves – šī gada Africa Eco Race sacensībās, iegūstot 1.vietu T2 klasē.

Debijai Pasaules kausa 1.posmam rallijreidā autosporta komanda “RE Autoclub” ir viennozīmīgi gatava: “Mēs esam priecīgi, ka mēs uz šīm sacensībām brauksim kuplā skaitā, tai sk. ar izciliem somu autobraucējiem. Šis būs liels izaicinājums arī mums, jo 2 ekipāžu piloti un stūrmaņi sastrādāsies pirmo reizi. Mēs sagaidām patiešām interesantas sacensības un spēcīgus konkurentus! Tikai tad mēs būsim gandarīti par paveikto!” stāsta “Re Autoclub” vadītājs Roberts Elbakjans.

Rallijreids “Northern Forest” ir vienīgais sniega un ledus klātais rallijreida posms FIA Pasaules kausa posmu sērijā. Tas ir iespaidīgākais un populārākais rallijreida posms Krievijā, kur 350 km gara trase ietver skaistākos, tai pat laikā – viltīgus Sanktpēterburgas reģionu līkumainos, sniegiem klātus meža ceļus.

Rallijreids “Northern Forest” norisināsies Krievijā, Karēlijā. Tajā piedalīsies vairāk kā 35 ekipāžas. Šoreiz dalībnieku vidū būs braucēji arī no Venecuēlas, Argentīnas, Kataras, Itālijas, Polijas, Krievijas, Latvijas un Somijas. Dalībniekiem būs jāmēro 3 ātrumposmi, kuru kopējais garums sasniedz aptuveni 350 km.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Lorence

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *