Trīs ekipāžas no Latvijas startē vēsturiskajā Montekarlo rallijā

Foto: flickr.com

Šobrīd Francijā startējis Montekarlo rallijs vēsturiskajām automašīnām, kurā šogad piedalās arī trīs ekipāžas no Latvijas.

Latviju sacensībās pārstāv Agris Stanēvičs/Jānis Kirkovalds ar 1974. gada LADA 1500 S, Kārlis Miķelsons/Normunds Vuguls ar 1954. gada “Jaguar XK 140”, kā arī Juris Lisenko/Viktors Poļakovs ar 1979. gada BMW 320.

Stanēviča/Kirkovalda ekipāža Montekarlo retro rallijā piedalījusies jau vairākas reizes, pērn ieņemot godpilno astoto vietu.

“Gribam uzlabot iepriekšējos rezultātus un klusībā tiecamies uz goda pjedestālu,” mērķus sacensībām atklāj Agris Stanēvičs, rallija trasi raksturojot kā “elpu aizraujošu braucienu pa sniegotiem kalnu serpentīniem”. “Tradicionālie nakts posmi ir grūti, bet katrs kilometrs sniedz neizmērojamu gandarījumu.”

Tikmēr Miķelsona/Vugula ekipāža startēs ar ar Latvijā un šobrīd arī pasaulē neierastu un ekskluzīvu “Jaguar” spēkratu. Automobiļa dizains piesaista ar piecdesmito gadu autobūvei raksturīgajām plūstošajām līnijām. Zem motora pārsega ir 3,4 litru motors ar sešiem vienā rindā izvietotiem cilindriem, kas nodrošina 190 zirgspēku lielu jaudu. Pilnīgi pietiekami, lai automobiļa savaldīšana šaurajos kalnu ceļos būtu īsts pilota meistarības pārbaudījums.

Šogad “Rallye Monte-Carlo Historique” norisināsies 19. reizi. Sacensības oficiāli tika atklātas trešdien, 27. janvārī, bet noslēgsies 3. februārī.

Sacensībās var piedalīties automašīnas, kas ražotas līdz 1980. gadam. Ikgadēji sacīkstēs piedalās vairāk kā 250 komandas ar tādām automašīnām kā Porsche 911, Porsche 356, Alpine Renault A110, BMW 2002, Lancia Fulvia 1600 un daudziem citiem ikoniskiem spēkratiem.

Izmantotie resursi:
www.kurbads.lv
www.acm.mc

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *