Krievijā startē rallija ziemas sezona, ASRT veic testus Somijā

Foto: motorsport.com

Kamēr Eiropā ziema vēl negatavojas iestāties, Krievijā uz sniega seguma jau aizvadītas jaunās rallija sezonas pirmās sacensības “Rally Vyatka”.

Krievijas kausa izcīņas pirmais posms norisinājās Kirovas apgabalā, aptuveni 900 kilometrus uz austrumiem no Maskavas. Kamēr Eiropā vēl valda gluži rudenīgi laikapstākļi, Kirovā jau ir krietni mīnusi un īsta ziema. Šis apgabalā turklāt ir gada vērienīgākais sporta notikums.

“Rally Vyatka” notika divas dienas – pirmajā bija jāveic viens ātrumposms, bet otrajā vēl trīs. Kopējais to garums bija 65.9 km, bet ar pārbraucieniem – 140.9 km. Startēja 38 ekipāžas.

Par uzvarētāju Krievijas kausa izcīņas ieskaitē kļuva Aleksandrs Vasiļjevs no “Uspensky Rally Technica” komandas, kurš startēja ar “Subaru Impreza WRX STi” automašīnu.

Savukārt Krievijas kausa izcīņas otrais posms “Rally Barda” notiks 8. un 9. janvārī Permas novadā.

Jāpiemin, ka šonedēļ īstu ziemu bauda arī latviešu rallija komanda ASRT, kas ir devusies uz Somiju, lai Rovaniemi pilsētas apkaimē aizvadītu trīs dienu testus.

Ja vien laikapstākļi nepievils, plānots, ka Latvijā jaunā ziemas sezona startēs 15. un 16. janvārī, kad notiks “Rally Alūksne” – Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmais posms.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *