Vorobjovs un Hermanis kļūst par Latvijas vicečempioniem rallijā

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Latvijas rallija čempionāta rīkotāji publicējuši provizorisko 2015. gada sezonas kopvērtējumu. Zināms, ka par Latvijas vicečempioniem kļuvuši Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks LRC2 grupā un Elviss Hermanis/Gatis Veilands LRC1 grupā.

Jau pirms sezonas noslēguma posma rallija “Latvija 2015” bija zināms, ka LRC2 grupā titulu nodrošinājuši igauņi Sīms Plangi/Mareks Sarapū (“ASRT Rally Team”). Viņi līdz ar to uz starta nestājās. Uzvaru šajā ieskaitē un rallija absolūtajā vērtējumā guva Vorobjovs/Mālnieks (“Vorobjovs Racing”), kuri līdz ar to nodrošinājuši otro vietu čempionātā, kamēr otro vietu LRC2 grupā rallijā “Latvija 2015” izcīnīja Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis (“Vāģi Racing”) – viņiem trešā vieta šīs sezonas kopvērtējumā.

Arī LRC1 grupā Latvijas čempioni bija zināmi vēl pirms noslēdzošā posma – citiem neaizsniedzamā attālumā jau tobrīd atradās Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons (“Ciedra Racing”). Viņiem rallijs “Latvija 2015” nebija veiksmīgs un pirmo reizi šogad nācās izstāties. Tikmēr veiksmīga sacīkste padevās Elvisam Hermanim/Gatim Veilandam (“Neiksans Rally Sport”), kuri guva uzvaru LRC1 grupā Latvijas čempionāta ieskaitē un pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā. Piedzīvojot avāriju, no rallija izstājās Jānis Berķis/Edgars Čerpojus (“Neiksans Rally Sport”), kuri bija sezonas vicelīderi pirms šī posma – sezonas izskaņā viņiem trešā vieta.

Berķa/Čeporjus avārija rallijā “Latvija 2015”:

Latvijas čempionātā spraigākā cīņa pēdējā posmā bija par titulu LRC3 grupā. Tā kā divus posmus bija izlaiduši Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins (“Sports Racing Technologies”), vadībā ar pāris punktu pārsvaru pirms rallija “Latvija 2015” bija Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs (“Sports Racing Technologies”). Sezonas debitanta Grjazina ekipāža pēdējā posmā sākotnēji, pēc veiktiem asfalta ātrumposmiem, bija priekšā, tomēr vēlāk Sirmacis viņu apsteidza, ieguva pirmo vietu Latvijas čempionāta LRC3 grupā un arī sezonas kopvērtējumā pakāpās uz pirmo vietu. Grajzins rezultātā atpaliek tikai 3 punktus. Trešo vietu šogad izcīnījis Emīls Blūms (“LMT Autosporta Akadēmija”), kurš sezonas laikā paspēja startēt ar trim stūrmaņiem – Reini Vilsonu, Aigaru Renci un Uldi Briedi.

“Sports Racing Technologies” šogad pārliecinoši uzvarēja komandu vērtējumā, apsteidzot “ASRT Rally Team” un “Vorobjovs Racing”.

2015. gada Latvijas čempionāta kopvērtējums (“Top 5”)

LRC1:
1. Guntis Lielkājis, 93
2. Elviss Hermanis, 65
3. Jānis Berķis, 60
4. Aleksejs Ostaņins, 31
5. Jurijs Osokins, 28

LRC2:
1. Sīms Plangi, 118
2. Jānis Vorobjovs, 105
3. Mārtiņš Svilis, 75
4. Igors Bulancevs, 43
5. Aleksandrs Gorelovs, 35

LRC3:
1. Ralfs Sirmacis, 100
2. Nikolajs Grjazins, 97
3. Emīls Blūms, 80
4. Karls Martins Volvers, 41
5. Toms Lielkājis, 32

Komandas:
1. Sports Racing Technologies, 219
2. ASRT Rally Team, 150.5
3. Vorobjovs Racing, 145
4. LMT Autosporta Akadēmija, 142
5. Vāģi Racing, 59

Latvijas Rallija Kausa izcīņā RK1 grupā 2015. gada sezonā uzvarētāji ir Edgars Balodis/Inese Akmentiņa, aiz kuriem palika lietuvieša Egidija Valeišas un krievu pilota Mihaila Skripņikova ekipāžas. RK2 ieskaitē punktus šogad guva tikai Kaspara Kaņepa-Kalniņa ekipāža. Savukārt Junioru kausā pirmo vietu izcīnījis Ralfs Sirmacis.

Pilns kopvērtējums >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *