Krievijas rallija čempionāts noslēdzies, čempioni zināmi

Foto: ru.motorsport.com

Par 2015. gada Krievijas čempionu autorallijā kļuvis Vadims Maravovs, kurš izcīnīja uzvaru arī pirms neilga laika notikušajā sezonas pēdējā posmā.

Krievijas ekonomiskā situācija, kas ievērojami pasliktinājusies, atstājusi sekas arī uz ralliju – čempionāta septītajā posmā “Gorjačik Kļjuč 2015”, kas reizē bija arī Krievijas kausa izcīņas kārtējais posms, startēja vien 27 ekipāžas, no kurām finišēja mazāk par pusi – 13.

Lai gan pēc pirmās dienas līderis bija Oļegs Toporovs, viņš bija viens no tiem, kurš ralliju nepabeidza. Par uzvarētāju kļuva Vadims Makarovs (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), otro vietu izcīnīja Grigorijs Tregubovs (“Subaru Impreza STi N12”), kurš uzvarētājam pazaudēja 1 minūti un 11 sekundes, bet vēl pēc 24 sekundēm trešajā vietā sacensības noslēdza Sergejs Geraščenko (“Mitsubishi Lancer Evo IX”).

Makarovs, kurš jau pirms šī posma bija līderis absolūtajā ieskaitē, ar uzvaru nodrošinājis 2015. gada Krievijas čempiona titulu, kamēr Geraščenko, kurš ir Latvijas komandas “Prospeed” klients, kļuvis par čempionu N4 klasē.

Savukārt R2 klasē Krievijas čempiona titulu nodrošinājis Sergejs Tambovcevs. Viņa galvenais konkurents Golovkins priekšpēdējā ātrumposmā nolauza aizmugurējo labās puses riteni, tomēr turpināja ceļu uz servisa parku. Iespējams, viņam sacensības būtu izdevies turpināt, tomēr sportista ekipāžu apturēja ceļa policija un rallijs līdz ar to bija beidzies.

Rallijs “Gorjačik Kļjuč 2015” bija arī Krievijas kausa izcīņas 24. posms. Kausa ieskaitē uzvaru guva Dmitrijs Voronovs (“Lada VAZ 2192”).

Izmantotie resursi:
www.prospeed.lv
www.ru.motorsport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *