Beate Klipa: “Titulu aizstāvēt ir grūtāk nekā to izcīnīt pirmajā gadā”

Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

“LMT Autosporta Akadēmijas” sportiste Beate Klipa izcīnījusi Latvijas čempiona titulu autokrosā B600 bagiju grupā. Pārliecinoši uzvarot visos braucienos sezonas noslēdzošajā posmā Smiltenē, Beate ieguva otro Latvijas čempiona titulu pēc kārtas un kļuva par Latvijas autosporta meistaru.

Pirms pēdējā posma Smiltenē B600 klasē bija pamatīga intriga. Uz čempiona titulu ar gandrīz vienādu punktu skaitu pretendēja trīs sportisti – Valters Zīverts (43 punkti), Beate Klipa un Kaspars Meņģelis (pa 41 punktam). Tātad posma matemātika bija pavisam vienkārša – kurš uzvar, tas arī čempions!

Laika kontrolē Klipa, kura bijusi nepārspējama Smiltenes trasē divus gadus, uzrādīja trešo labāko laiku, kamēr konkurents Meņģelis bija otrais. Tomēr jau pirmā kvalifikācijas brauciena startā ātrākā bija Beate, kura šo savu līderpozīciju tā arī neatdeva līdz dienas izšķirošā – fināla brauciena – finišam. Jauniete uzvarēja visos trīs kvalifikācijas braucienos, kā arī finālā.

“Esmu neizsakāmi priecīga! Pēc lielās neveiksmes Vecpils autokrosā man izdevās izdarīt visu perfekti Smiltenē. Varu droši teikt, ka čempiona titulu aizstāvēt ir grūtāk nekā to izcīnīt pirmajā gadā. Turklāt šis gads manā dzīvē bija jauna pieredze – startēju “LMT Autosporta Akadēmijas komandā”, un tas nozīmēja papildus atbildību ne tikai savā un ģimenes, bet arī sponsoru priekšā. Tādēļ vēl jo lielāks prieks, ka spēju tikt ar šo spriedzi galā un izcīnīt savu otro Latvijas čempiona titulu. Tādējādi kļuvu arī par Latvijas autosporta meistaru. Lai gan no malas izskatījās, ka Smiltenes sacīkstēs uzvarēju pārliecinoši, patiesībā spriedze bija pamatīga. Bija nelielas tehnikas ķibeles – karsa bagija dzinējs – un visu laiku braucu cerībā, ka tehnika mani nepievils. Gandarījums ir milzīgs, un vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas mani atbalsta – ģimenei, sponsoriem, “LMT Autosporta Akadēmijai” un katram fanam, kas šīs sezonas laikā domājis labas domas par mani,” tā Smiltenes posmu komentē Beate Klipa.

Sezonas atlikušajā daļā Beate koncentrēsies uz kartingu treniņiem un sacensībām, kā arī jau tuvākajā laikā mēģinās izlemt par nākamās sezonas plāniem. Pēc izcīnītajiem diviem Latvijas čempiona tituliem noteikti ir vēlme pamēģināt ko jaunu un startēt starptautiskā līmenī.

Informāciju sagatavoja:
Anna Audere

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *