Martins Prokops negaidīti kļūst par Sardīnijas rallija līderi

Pasaules rallija čempionāta (WRC) sestajā posmā Itālijā pēc ceturtdienas vakarā aizvadītā pirmā ātrumposma par sacensību līderi negaidīti kļuvis čehu pilots Martins Prokops.

Pirmais ātrumposms notika Sardīnijas salas lielākās pilsētas Kaljāri ostas teritorijā esošajās ielās ierīkotā trasē un bija tikai 2.5 kilometrus garš. Klātienē bija ieradušies tūkstošiem fanu.

Martins Prokops, kurš pārstāv privāto “Jipocar Czech National Team” komandu un startē ar “Ford Fiesta RS WRC” rallija auto, šo asfalta ātrumposmu veica visātrāk, par 1.7 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju.

Sākotnēji otro labāko laiku sasniedza “Hyundai” rūpnīcas pilots Danijs Sordo, kurš pirms tam bija ātrākais “shakedown” sesijā, taču par pāragru startu spānis tika sodīts ar 10 sekundēm pie rezultāta.

Otrajā vietā līdz ar to ierindojās Andreass Mikelsens no “Volkswagen” komandas, kurš šobrīd ir pasaules čempionāta vicelīderis. No Prokopa norvēģis atpalika 1.7 sekundes, pārspējot Tjerī Noivilu un Otu Tanaku, kuriem vienāds rezultāts un dalīta trešā/ceturtā vieta. Jāpiemin, ka Tanakam pirmajā ātrumposmā bija problēmas ar automašīnas rokasbremzi.

Gan Roberts Kubica, gan Lorenco Bertelli, kurš iepriekšējā posmā Portugālē piedzīvoja smagu avāriju, pieļāva kļūdas, nespējot iegriezt līkumā, kamēr “Citroen” trešais pilots Halids Al Kasimi pret apmali sadauzīja aizmugurējo labās puses riteni.

Piektdien sporisti veiks astoņus ātrumposmus, turklāt šie ceļi nevienam no viņiem nav pazīstami, jo atrpdas vietās, kur iepriekš rallijs nav viesojies. Kopumā piektdien veicami 133 kilometri.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc 1. ātrumposma:

Vieta Valsts Pilots Auto Rezultāts
1. flag Prokop Martin Ford Fiesta RS WRC  2:23.7
2. flag Mikkelsen Andreas Volkswagen Polo R WRC +1.7
3. flag Neuville Thierry Hyundai i20 WRC +2.9
= flag Tänak Ott Ford Fiesta RS WRC +2.9
5. flag Meeke Kris Citroën DS3 WRC +3.3
6. flag Latvala Jari-Matti Volkswagen Polo R WRC +3.4
= flag Ogier Sébastien Volkswagen Polo R WRC +3.4
8. flag Ostberg Mads Citroën DS3 WRC +4.7
= flag Paddon Hayden Hyundai i20 WRC +4.7
10. flag Lappi Esapekka Škoda Fabia R5 +5.1

Teksts: 4rati.lv
Foto: motorline.cc

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *