Autokrosa pilots Andis Kļava Lietuvā uzmet pamatīgu kūleni [video]

Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta otrā posma Vilkičos viens no spilgtākajiem brīžiem bija 1600 klases braucēja Anda Kļavas kūlenis trešajā kvalifikācijā. Kļavam, kurš katrās sacīkstēs ir viens no galvenajiem favorītiem, šī bija dramatiska nedēļas nogale.

Svētdienas rīts sākās ar nepatīkamu sadzīvisku gadījumu – smagu kājas traumu guva Andim allaž blakus esošais palīgs un atbalstītājs brālis Aigars. Notikums izsita dueta darba ritmu, taču, protams, padošanās nebija paredzēta. Smagās cīņās Kļava spēkojās ar saviem konkurentiem, būdams līderu vidū. Trešajā kvalifikācijā pēc atraktīva brauciena sākuma Andis trāpīja trases malas valnī un apmeta kūleni. Par spīti gana izārdītajam auto sportists ne tikai tika līdz finišam, bet arī saglabāja braucienā turēto otro vietu.

Mašīna pēc kūleņa bija cietusi – gan piekare, gan motortelpas elementi, tāpēc Kļava nebija labākajā formā. Tomēr sasniegta kopvērtējumam svarīga ceturtā vieta aiz līderiem Giedrjusa Stoņa, Rūdolfa Bogena un Raimonda Mūrnieka.

“Šāda diena sen nav bijusi,” ar smaidu pēc sacīkstes atzina Andis. “Tagad jādakterē brālis, arī mašīna visai šķība. Šis ir mans pirmais kūlenis kopš 2011. gada – sezonas, kas bija toreiz bija ļoti neveiksmīga. Arī iepriekšējā reizē, kas bija Smiltenē, pēdējā asajā pagriezienā, kad apgāzos, nokritu uz riteņiem un varēju turpināt braucienu, tā kā šajā ziņā veicas!”

Teksts: autocross.lv
Foto: Kaspars Cikmačs (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *