Sākas pieteikšanās ERC posmam “auto24 Rally Estonia”

Šajā nedēļā ir sākusies pieteikšanās Eiropas rallija čempionāta (ERC) sestajam posmam, kas norisināsies mūsu ziemeļu kaimiņvalstī Igaunijā. “auto24 Rally Estonia” solās būt viens no lielākajiem motoru sporta notikumiem Baltijas valstīs 2015. gada sezonā.

Rallijs startēs piektdien, 17. jūlijā, kad notiks ceremoniālais starts, treniņbraucieni, kvalifikācija un ātrumposms Igaunijas otrās lielākās pilsētas Tartu ielās. Pēc tam ekipāžas pārcelsies uz Otepi, kur Tehvandi sporta centrā atradīsies rallija bāzes vieta un servisa parks.

Galvenie notikumi gaidāmi 18. un 19. jūlijā, bet rallijā kopumā būs jāveic 16 ātrumposmi, kas sastādīs 202.86 kilometrus (99% grants). Sevišķi gara būs sestdiena, kad tiks veikta divreiz lielāka distance nekā piektdien un svētdien kopā. Ar pārbraucieniem veicamā distance būs 642.69 km.

Paši igauņi “auto24 Rally Estonia” lepni sauc par lielāko autosporta pasākumu Baltijas valstīs. Tiek prognozēts, ka Igaunijas dienvidus šī notikuma dēļ apmeklēs apmēram 10 tūkstoši tūristu no 20 dažādām valstīm. Savukārt ar TV kanāla “Eurosport” starpniecību, kas translē ERC posmu apskatus, tikšot sasniegta aptuveni 20 miljonu auditorija visā pasaulē.

Uz sacīkstēm tiek īpaši aicinātas ģimenes, jo Tartu centrā, kur notiks rallija atklāšana un noslēguma ceremonija, būs izklaides bērniem, kā arī visas trīs dienas darbosies iepirkšanās iela jeb “Rally Expo”. Savukārt pēc Tartu pilsētas ātrumposma piektdienas vakarā gaidāms brīvdabas koncerts, turklāt vēl viens pilsētas ātrumposms gaidāms sestdienas vakarā Elvā, un pēc tā arī sekos koncerts.

2014. gadā, kad sacensības Eiropas čempionāta kalendārā bija pirmo reizi, par “Rally Estonia” uzvarētāju kļuva Ots Tanaks ar “Ford Fiesta R5”, kurš aiz sevis atstāja krievu sportistu Alekseju Lukjaņuku un Timmu Korgi. Savukārt vēl 2013. gadā “Rally Estonia” bija viens no Latvijas rallija čempionāta posmiem.

Sacīkstes notiek kopš 2010. gada un šogad risināsies sesto reizi. 2015. gada “auto24 Rally Estonia” būs arī “ERC Junior” un “ERC Gravel Master” ieskaišu posms. Tāpat šis būs FIA vēsturisko auto čempionāta (“FIA Historic Rally Championships”) posms.

Teksts: 4rati.lv
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *