Bloks izziņo 2015. gada programmu: WRC atkrīt, rallijkross tikai ASV

ASV autosporta slavenība Kens Bloks šogad nestartēs pasaules rallijkrosa un pasaules rallija čempionātos, bet aizvadīs pilnu “Global RallyCross” sezonu, kā arī vairākas rallija sacensības ASV un Jaunzēlandē.

2014. gada sezonā Blokam pietrūka tikai 5 punktu, lai izcīnītu Amerikā populārākā rallijkrosa čempionāta “Globall RallyCross” titulu – nācās palikt otrajā vietā. Šogad viņš līdz ar to tam pieies vēl nopietnāk, aizvadot visus 12 posmus, no kuriem pirmais gaidāms 31. maijā Lauderdeilā, Floridā.

Tāpat Blokam šovasar plānos dalība prestižajās “X Games” sacensībās, kur viņš jau iepriekš izcīnījis piecas medaļas. Šogad viņu “X Games” redzēsim no 4. līdz 7. jūnijam notiekošajā pasākumā “Circuit of the Americas” sacīkšu trasē, Ostinā, Teksasā.

Lai gan izpaliks Bloka parādīšanās pasaules rallija čempionātā, viņš ieplānojis doties uz pirmajiem diviem spēcīgā Jaunzēlandes čempionāta posmiem, kas gaidāmi aprīlī un maijā. Savukārt jūlijā un oktobrī Bloks aizvadīs divus posmus ASV bāzētajā “Rally America” rallija čempionātā, Amerikas tirgum reklamējot uzlabotos “M-Sport” modeļus “Ford Fiesta R5” un “Ford Fiesta R2”.

“Piedalīšos dažos jautros rallijos, divi no kuriem notiks Amerikā, bet divi – tur lejā Jaunzēlandē, kas var lepoties ar vieniem no pasaulē labākajiem ceļiem,” stāsta Bloks. “Kamēr šobrīd koncentrējos uz rallijkrosu, pats nāku no rallija, tāpēc man ir svarīgi ik gadu aizvadīt vismaz dažas šāda veida sacīkstes prieka pēc.”

Tāpat šogad Blokam ieplānoti vairāki publiski paraugdemonstrējumu braucieni ar 1965. gada “Ford Mustang Hoonicorn RTR”.

Teksts: 4rati.lv
Foto: m-sport.co.uk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *