Lukjaņuks uzvar “Rally Liepāja” kvalifikācijas ātrumposmā

Ar Alekseja Lukjaņuka uzvaru noslēgušies Eiropas rallija čempionāta otrā posma “Rally Liepāja” kvalifikācijas braucieni.

Vairāk nekā 40 ekipāžas piedalījās kvalifikācijā, kur cīņa notika 3.09 kilometrus garā ātrumposmā.

Ar laiku 1:35.86 par uzvarētāju kļuva krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks, kurš startē ar “Ford Fiesta R5” automobili un šogad pārstāv Baltkrieviju. Tikai 0.05 sekundes viņam pazaudēja “Peugeot Rally Academy” braucējs Kreigs Brīns, kurš arī ir labi pazīstams ar Kurzemes ceļiem, jo šajā posmā piedalīsies trešo reizi.

Savukārt trešajā vietā kvalifikāciju pabeidza polis Kajetans Kajetanovičs, kurš ir pašreizējais Eiropas čempionāta līderis, kā arī pirmā starta numura īpašnieks posmam Latvijā.

No Baltijas valstu pārstāvjiem ātrākais bija Latvijas komandas ASRT pilots Sīms Plangi no Igaunijas, kuram ceturtā vieta. Savukārt no Latvijas pilotiem ātrākais bija Mārtiņš Svilis, kurš uzstādīja septīto ātrāko laiku, uzvarētājam Lukjaņukam pazaudējot 5.99 sekundes.

Nākamais labākais latviešu braucējs bija Ralfs Sirmacis, kuram 14. vieta, turklāt vienas ass piedziņas vērtējumā viņam pārliecinoša uzvara. Tuvākais sekotājs, kas startē ar divu riteņu piedziņu, Sirmacim zaudēja gandrīz 4 sekundes. Ātrs bija arī Reinis Nitišs, kuram 22. vieta absolūti un piektā vieta RC4 klasē.

Lēns kvalifikācijā bija Jānis Vorobjovs, kurš pazaudēja daudz laika un palika pēdējais. Viņš lēni brauca stratēģisku nolūku vadīts, lai nebūtu sestdienas ātrumposmos jāstartē vienam no pirmajiem.

Starta pozīcijas izvēlēsies kvalifikācijas 15 ātrākie braucēji.

“Rally Liepāja” kvalifikācijas “Top 10”:

1. A.Lukyanuk 1:35.86
2. C.Breen, +0.05
3. K.Kajetanowicz, +1.52
4. S.Plangi, +2.50
5. D.Botka, +4.76
6. G.Costenaro, +4.88
7. M.Svilis, +5.99
8. R.Consani, +6.18
9. R.Jeets, +6.56
10. J.Orsák, +6.76

Teksts: 4rati.lv
Foto: alexeylukyanuk.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *