Kajetanovičs riepu dēļ Liepājā sola neprognozējamu cīņu

“Rally Liepāja” pirmā starta numura īpašnieks Kajetans Kajetanovičs atzīst, ka nedēļas nogalē gaidāmās sacensības būs patiesi savdabīgas, jo nāksies startēt ar neierastām riepām.

Kajetanovičs, kurš cīņā dosies ar “Ford Fiesta R5” automašīnu, uzvarēja šī gada pirmajā ziemas rallijā Austrijā, tomēr atzīst, ka “Rally Liepāja” būs daudz savādāks rallijs – galvenokārt dēļ riepām, kas sevišķi piemērotas braukšanai pa ledu. Tikai šajā sacīkstē visas sezonas laikā tiks izmantotas ziemas riepas ar tik garām radzēm.

“Braukšana pa sniegu un ledu maksimālajā ātrumā sasildīs ne vien mūs, bet arī skatītājus,” stāsta Kajetanovičs. “Mūsu motivācija pirms šī rallija ir lielāka nekā jebkad, jo es redzu kādus rezultātus dod komandas paveiktais darbs.”

Viņš turpina: “Tomēr šajā rallijā ir grūti prognozēt manu ātrumu salīdzinājumā ar konkurentiem. Neesmu pieradis braukt ar tik garām radzēm. Šis izskatās pēc parasta ziemas rallija, taču šādas riepas darbojas pavisam citādi nekā tās, ar ko uzvarējām Eiropas čempionāta pirmajā posmā. Garas radzes dod labu saķeri ar ledu, taču daudzus gadus esmu braucis ar smadzenēs ieprogrammētu domu, ka ir otrādi. Centos izvairīties no braukšanas pa ledu. “Rally Liepāja” nāksies pilnībā izmantot savas zināšanas un pieredzi par to. Braucot ar garajām radzēm, ir jāmaina domāšana, ieradumi un reakcija. To visu nav iespējams iemācīties, kad startē ar savādākām riepām.”

Austrijas posmā Kajetanovičs uzvarēja 17 ātrumposmos no 18, tomēr tas nenozīmē, ka Latvijā izdosies izcīnīt tik pat pārliecinošu uzvaru. Pretī viņam stāsies tādi spēcīgi braucēji kā Kreigs Brīns, Aleksejs Lukjaņuks, Rauls Jētss un citi.

“Ceļi šajā posmā būs ātri, tāpēc kļūdām ir maz vietas,” atzīst pilots. “Tomēr mana iepriekšējā gadā Latvijā gūtā pieredze palīdzēs. Es atdošu visu, lai uzvarētu. Un man prieks arī par to, ka arī citas poļu ekipāžas vēlas izmēģināt savus spēkus ERC. Šis ir fantastisks čempionāts un es ticu, ka šogad ātrumposmos dominēs tieši Polijas nacionālā karoga krāsas.”

“Rally Liepāja” skaitļos:

2. posms 2015. gada ERC čemionātā
12 ātrumposmi
205.73 km kopējais ātrumposmu garums
1 – “Lotos Rally Team” ekipāžas starta numurs
76 punkti – Kajetanoviča pārsvars FIA ERC “Ice Masters” ieskaitē
36.97 kms – rallija garākā ātrumposma “Kuldīga” garums
3. reizi “Rally Liepāja” ir ERC čempionāta posms
11 punkti – Kajetanoviča pārsvars ERC kopvērtējumā
2. Kajetanoviča starts “Rally Liepāja”
51 ekipāžas startēs “Rally Liepāja”
11 no tām pārstāvēs Polijas karogu
17 no 18 šogad veiktajiem ātrumposmiem uzvarējis Kajetanovičs

FIA ERC kopvērtējums pirms “Rally Liepāja”:

1. Kajetan Kajetanowicz (POL) 39
2. Robert Consani (FRA) 28
3. Alexey Lukyanuk (BLR) 25
4. Jaromir Tarabus (CZE) 22
5. Martin Fischeriehner (AUT) 14
6. Jonathan Hirschi (CHE) 8
7. Antonin Tlusták (CZE) 8
8. Vojtech Stajf (CZE) 4
9. Craig Breen (IRL) 3
10. David Botka (HUN) 2

FIA ERC “Ice Master” kopvērtējums pirms “Rally Liepāja”:

1. Kajetan Kajetanowicz (POL) 176
2. Alexey Lukyanuk (BLR) 100
3. Jaromir Tarabus (CZE) 56
4. Robert Consani (FRA) 49
5. Stephane Lefebvre (FRA) 17
6. Craig Breen (IRL) 11

Info, foto: www.kajto.pl

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *