Lēbs jūtas gatavs atgriezties rallijā

14 mēnešus pēc savām pēdējām WRC sacensībām, deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs drīzumā piedalīsies Montekarlo rallijā. Pagājušajā nedēļā viņš veica divu dienu testus, ko atzina par ļoti patīkamiem.

Pēc vienas sezonas, kas pavadīta salonmašīna pasaules čempionātā (WTCC), francūzis ar prieku atgriezies pie savām saknēm – braukšanas ar rallija mašīnu.

“Jauki dabūt atpakaļ to sajūtu, kad brauc ar pilnpiedziņas auto pa normāliem ceļiem,” stāsta Lēbs. “Šeit nepieciešams pavisam savādāks braukšanas stils. Snieguma uzlabošanas līmenis šeit ir plašāks un tas ir jautri.”

Lai gan daudzi tic, ka Lēbs būs tikpat ātrs kā agrāk, viņš pats atzīst, ka atgriešanās pie rallija auto stūres nav gluži tas pats, kas pēc pārtraukuma uzkāpt uz velosipēda.

“Varbūt arī mašīnā es jūtos ērtāk nekā uz velosipēda, tomēr tas vienalga ir sarežģīti pirmo reizi pēc pauzes piesēsties pie stūres un atgūt vajadzīgo sajūtu,” viņš stāsta. “Tomēr šī sajūta atgriešas diezgan ātri un pēc divām testu dienām tā jau bija laba.”

Braucējam, kas Montekarlo rallijā iepriekš uzvarējis septiņas reizes, testus nācās aizvadīt mainīgos apstākļos. Tas ļāva labi sagatavoties neprognozējamajiem laikapstākļiem sacensību laikā.

“Apstākļi bija labi pirmajā dienā, kad bija sauss un mazliet mitrs dažās vietās, taču nekas īpašs,” atceras Lēbs. “Otra diena bija daudz grūtāka, ar ledu un bīstamiem apstākļiem, sevišķi no rīta. Nebija reāla sniega, tomēr varbūt tā nebūs arī sacensību laikā. Montekarlo rallijā tā ir vienmēr – testus jāveic tādos apstākļos, kādi ir, bet sacīkstē ir tādi apstākļi, kādi ir tobrīd.”

Testu laikā Lēbs arī piedzīvoja vienu avāriju.

Lēba avārija testos:

Info: wrc.com
Foto: foxsports.com.au

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *