Trīs latviešu ekipāžas startēs Montekarlo vēsturisko auto rallijā

Janvāra otrajā pusē no piecām dažādām Eiropas pilsētām tiks dots starts Montekarlo vēsturisko spēkratu rallijam. Šoreiz tajā piedalīsies arī trīs ekipāžas no Latvijas.

Ik gadu uz šīm sacīkstēm ierodas vairāki simti dalībnieku un arī šobrīd rallija popularitāte nav kritusies – 314 ekipāžas ir apstiprinātas dalībai šajās krāšņajās sacensībās. Lai tajās piedalītos, nav pat jābūt profesionālam sportistam, tomēr jāstartē ar auto, kas laikā no 1955. līdz 1980. gadam ir likts uz starta Montekarlo rallijā.

Latviju 2015. gada sacīkstēs pārstāvēs trīs ekipāžas. Viena no tām būs Kārlis Miķelsons ar Normundu Vugulu, kuri pilotēs vienu no vecākajām mašīnām uz starta – 1956. gada “Jaguar XK 140 Coupe”. Ar krietni jaunāko BMW 320, kura vēsture aizsākās 1979. gadā, brauks Jurijs Lisenko un Viktors Poļakovs, bet Agris Staņēvičs un Jānis Kirkovalds startēs ar 1974. gadā Padomju Savienībā tapušo LADA 1500 S.

Montekarlo vēsturisko automobiļu rallijs notiks jau 60. reizi un līdz ar to šīs uzskatāmas par jubilejas sacīkstēm. Starts sacīkstēm tiks dots 29. janvārī, bet jau dienu iepriekš norisināsies administratīvās un tehniskās pārbaudes. Dalībnieki var izvēlēties piecas pilsētas, kur uzsākt ralliju – tā var būt Glāzgova, Barselona, Turīna, Reimsa vai Kopenhāgena. 31. janvārī visi satiksies Francijas Alpos, lai tālāk dotos uz Monako, bet pēc tam uzsāks kopīgo cīņu. Finišs sagaidāms 4. februārī, arī Monako.

2015. gada rallijā pirmo reizi ekipāžas tiks sadalītas trīs klasēs – ātrākajā, vidēji ātrajā un zemākajā. Tādā veidā arī tehniski ne tik jaudīgo mašīnu braucēji varēs pacīnīties par uzvaru savā ieskaitē.

Pirms gada uz starta Montekarlo vēsturisko auto rallijā izgāja vairāk ekipāžu no Latvijas, bet ātrākie no mūsējiem bija Iļja Kašims un Krišjānis Caune. Viņi, startējot ar 1968. gada izlaiduma “Jaguar E-Type” spēkratu, guva 38. vietu absolūtajā vērtējumā.

Info: acm.mc
Foto: Russo Baltic Racing Team

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *